Hlavní obsah

Aston Villa - Arsenal 1:2Agbonlahor rozbil Rosickému nos, Arsenal ale Aston Villu porazil a vrátil se do čela

Birmingham

Fotbalisté Arsenalu zvítězili v dohrávaném utkání 21. kola Premier League na trávníku Aston Villy 2:1 a vrátili se na první příčku anglické nejvyšší soutěže. Český záložník Tomáš Rosický odehrál v dresu Kanonýrů jen šestnáct minut, po nepříjemném souboji s Agbonlahorem musel střídat.

Foto: Darren Staples, Reuters

Tomáše Rosického ošetřuje lékař Arsenalu v zápase s Aston Villou.

Článek
Fotogalerie

Rosický v základní sestavě Arséna Wengera nefiguroval. Jen z lavičky tak sledoval, jak Kanonýři domácí fotbalisty zmrazili dvěma góly během jediné minuty. Jedenáct minut před koncem poločasu dostal Wilshere zpětnou přihrávku od Monreala a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Střelec prvního gólu asistoval o necelou minutu později i u druhé branky. Wilshere přesnou přihrávkou našel do pokutového území mířícího Girouda, který si jedním dotykem míč zpracoval a druhým ho poslal za překvapeného Guzana.

Rosický přišel na hřiště v 69. minutě, když vystřídal Gnabryho. Na trávníku ale dlouho nepobyl. Po vzdušném souboji s Agbonlahorem na útočné polovině Arsenalu zůstal ležet na trávníku. Opakované záběry ukázaly, že útočník domácích uhodil Rosického loktem do nosu. Českému záložníkovi tekla z nosu krev a byl očividně otřesený. V 86. minutě musel znovu ze hřiště.

V té době ale Arsenal vedl už jen o gól. Do centru na zadní tyč se hlavou položil Benteke a pohlednou brankou snížil. I přes dlouhé nastavení se ale Villans nepodařilo vyrovnat a Arsenal se tak vrátil na první příčku v tabulce. Druhý je s jednobodovou ztrátou Manchester City, třetí Chelsea ztrácí na Kanonýry body dva.

Premier League, 21. kolo:
Aston Villa - Arsenal 1:2 (76. Benteke - 34. Wilshere, 35. Giroud).

Reklama