Hlavní obsah

Uvidíme, jak se teď Liverpool vyrovná s tlakem, věří Čech, že jeho Chelsea může titul získat

Londýn/Praha

Na jednu věc český fotbalový gólman ve službách londýnské Chelsea Petr Čech musí ve spekulacích samozřejmě spoléhat. „Budeme si prostě muset počkat ještě na jednu botu Manchesteru City. Pokud ji udělá a my všechny zbývající zápasy vyhrajeme, máme šanci,“ připomněl po výhře nad Swansea, že na Stamford Bridge stále v ligový primát věří. A Čech má po ruce i argumenty...

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Radost hráčů Chelsea, uprostřed brankář Petr Čech.

Článek

Dvoubodové manko na vedoucí Liverpool zase až tolik neznamená. Zvláště, když oba celky čeká vzájemný zápas. Pokud by totiž Chelsea 27. dubna na Anfield Road vyhrála, momentálního lídra Premier League by předstihla a na čtvrtý titul během posledních deseti let by mohla pomýšlet. Pochopitelně za předpokladu, že i Manchester City někde ztratí body.

Čech: Na velké zápasy jsme zvyklí

A že jde o scénář reálný, o tom Petr Čech nepochybuje. „V letošní sezóně od Liverpoolu nikdo nic nečekal, což byl také důvod, proč nemusel čelit tlaku a byl schopen tak dlouho jen vyhrávat," meditoval český legionář v rozhovoru pro London Evening Standard.

„Teď ale uvidíme, jak budou jeho hráči tlak zvládat. Zvláště, když se dostali před poslední překážky, které musí překonat," je Čech náramně zvědav, jak se Reds se zhmotňující se šancí na titul vyrovnají.

„My máme naopak fotbalisty, kteří jsou na velké zápasy zvyklí. Pokud čtyři zbývající zvládneme, budeme ve hře o titul až do konce. A to je právě to, oč se budeme snažit. Půjdeme od utkání k utkaní a uvidíme, jak všechno dopadne."

Program Chelsea
19.4.Chelsea - SunderlandPremier League
22.4.Atlético - ChelseaLM
27.4.Liverpool - ChelseaPremier League
30.4.Chelsea - AtléticoLM
4.5.Chelsea - NorwichPremier League
11.5.Cardiff - ChelseaPremier League

Ani nabitý program, který má Chelsea před sebou na ligové scéně a zároveň v Champions League, českého legionáře zase až tolik neděsí.

Nabitý program? Proto jsme v Chelsea

„Jsme sice trochu přetížení, ale to je prostě realita. Vzrušující realita," připomněl Čech, že na jeho tým čeká i semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid. „Bude velmi těžké sehrát tři náročné zápasy v řadě, ale jsme top klubem a každý hráč je v něm proto, aby měl možnost podobná utkání hrát."

Na jedno si ale Čech přece jen posteskl. Ligový zápas Chelsea se Sunderlandem byl sice přeložen z neděle na sobotu, ale i tak bude mít Atlético před prvním semifinálovým utkáním Champions League příští úterý v Madridu na odpočinek a přípravu víc času.

„Atlético hraje ligový zápas už v pátek, zatímco my v sobotu. Myslím, že Premier League měla udělat víc, abychom měli stejné podmínky," nechal se slyšet Čech.

Kdo vyhraje titul v Premier League?
Liverpool
44,5 %
Chelsea
44,8 %
Manchester City
10,7 %
Celkem hlasovalo 15537 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.