Hlavní obsah

Pellegrini chce udržet Lamparda, ten míří do USA

Manchester

Manchesteru City se chýlí ke konci hostování Franka Lamparda, kouč Manuel Pellegrini se však nehodlá smířit s tím, že by se musel obejít bez šestatřicetiletého záložníka. Lampard by se v lednu měl připojit k týmu New York City, který je vlastnicky propojen s Manchesterem City.

Foto: Toby Melville, Reuters

Frank Lampard (vpravo) z Manchesteru City slaví svůj gól s Jamesem Milner (uprostřed) a Pablo Zabaletou.

Článek

„Samozřejmě, že o něho máme zájem. Je pro nás velmi důležitý a momentálně ho opravdu potřebujeme," odpovídá na dotazy ohledně Lamparda Manuel Pellegrini, jehož cituje britský list Daily Mail. „Doufám, že pro něho nebude problém tady zůstat," dodává chilský kouč a připomíná, že o jeho svěřence není zájem pouze v severoamerické soutěži MLS, ale může dojít i k odchodu do jiného klubu.

Frank Lampard v létě skončil v Chelsea a zamířil do celku účastníka americké Major League Soccer, odkud však záhy přešel na hostování do Manchesteru City. Přestup vyvolal hodně emocí, zvlášť když Lampard nastoupil po třinácti sezónách proti svému někdejšímu zaměstnavateli a navíc gólem v závěru zařídil remízu 1:1. V kádru Citizens se zařadil mezi opory mužstva, které vyhrálo posledních šest střetnutí v řadě a na druhém místě ztrácí na první Chelsea už jen tři body.

Manchester City se podle spekulací britských médií během lednového přestupového období poohlédne po novém útočníkovi, aby se lépe vypořádal se zraněním klíčového forvarda Sergia Agüera. Pellegrini také zmínil, že stále vkládá velkou důvěru do Edina Džeka, který se po zranění snaží vrátit do předchozí formy a nedávno prodloužil kontrakt. Nové smlouvy by měli podepsat také Joe Hart a James Milner.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.