Hlavní obsah

Arsenal - Stoke 3:0Rosický přihrával, Sánchez pálil a Arsenal je pátý. Série United skončila

Londýn
Aktualizováno

Další vydařený zápas prožil v dresu fotbalistů Arsenalu chilský útočník Alexis Sánchez. V ligovém utkání se Stoke se na výhře 3:0 podílel dvěma góly a jednou asistencí, jednu finální přihrávku si na Emirates Stadium připsal i český záložník Tomáš Rosický. Gunners po 21. kole poskočili na páté místo a ztrácejí jediný bod na Manchester United, který doma podlehl Southamptonu 0:1 a dnešnímu soupeři přenechal třetí místo v tabulce.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Útočník Arsenalu Alexis Sánchez se raduje z gólu.

Článek

Rosický nastoupil v základní sestavě počtvrté za posledních pět soutěžních zápasů Arsenalu a od začátku byl hodně vidět. Střelu českého záložníka vyrazil brankář Begovič na roh, po němž už v šesté minutě po Sánchezově centru přesně hlavičkoval Koscielny.

Ve 33. minutě si Sánchez vyměnil míč s Rosickým, protáhl se mezi obránci a trefil se přesně k tyči. Letní posila z Barcelony pak čtyři minuty po změně stran skórovala podruhé z přímého kopu. Sánchez za Kanonýry nastřílel už 18 gólů. Stoke na půdě Arsenalu prohrálo třináctý soutěžní duel za sebou.

Southampton ukončil desetizápasovou sérii United bez porážky a v tabulce na něj má dvoubodový náskok. O vítězství na Old Trafford rozhodl v 69. minutě střídající Srb Tadič jedinou střelou zápasu mezi tři tyče. Saints zvítězili na manchesterském stadiónu v nejvyšší soutěži poprvé od roku 1988.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Arsenal - Stoke 3:0 (33. a 49. Sánchez, 6. Koscielny),
Manchester United - Southampton 0:1 (69. Tadič).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.