Hlavní obsah

Crystal Palace - Manchester City 2:1Manchester City senzačně prohrál. United a Arsenal tak v tabulce nepřeskočil

Londýn

Senzační porážka fotbalistů Manchesteru City 1:2 na hřišti Crystalu Palace zakončila 31. kolo anglické Premier League. Citizens, kteří prohráli venku potřetí za sebou o gól, nedokázali zareagovat na výhry svých konkurentů z elitní čtyřky tabulky a aktuálně jim patří čtvrtá příčka s dvoubodovým odstupem na druhý Arsenal a jednobodovou ztrátou na třetího městského rivala United. Na vedoucí Chelsea už nabrali devítibodovou ztrátu.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalista Crystalu Palace Jason Puncheon slaví gól proti Manchesteru City.

Článek

City měli podle očekávání k úvodnímu gólu blíže. Jenže střelu Davida Silvy po rychlém protiútoku vytlačil Julián Speroni na roh. Nejlepší střelec ligy Sergio Agüero pak nebezpečně pálil zpoza vápna, ale trefil jen tyč domácí brány.

Palace přežili kritické okamžiky a sílící tlak a po půlhodině hry favorita šokovali, když se v šestnáctce dostal k míči Scott Dann, jehož střelu gólman Joe Hart jen vyrazil a Glenn Murray doklepl míč do brány.

Další rána pro hosty přišla hned po změně stran, kdy Jason Puncheon z přímého kopu obloučkem přes zeď parádně zvýšil na 2:0.

Manchester City dál marně dobýval domácí branku, ale nakonec se přeci jen dočkal. Nasriho centr Dann odkopl jen do míst, kde se k němu dostal Yaya Touré, jenž nechytatelnou střelou zadělal dvanáct minut před koncem na drama. Crystal Palace už si ale cenné vítězství vzít nenechali.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Crystal Palace - Manchester City 2:1 (34. Murray, 48. Puncheon - 78. Y. Touré).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.