Hlavní obsah

Petře, vítej, psal Čechovi. Teď před ním z Arsenalu prchá

Londýn

Už žádné vítání a těšení se na spolupráci. Polský brankář Wojciech Szczesny opouští Arsenal, podle britských médií souhlasí s odchodem do AS Řím. Zatím na roční hostování. Petru Čechovi v tuto chvíli ubyl konkurent. Polák se ovšem nechce tak úplně vzdát možnosti, že by se někdy u Kanonýrů stal brankářskou jedničkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář polské fotbalové reprezentace Wojciech Szczęsny.

Článek

„Petře Čechu, vítej v Arsenalu. Jsem potěšen, že dostanu šanci se učit od jednoho z nejlepších gólmanů na světě," napsal polský gólman na sociální sítě, když byl Čechův nedávný příchod z Chelsea hotov.

Že z Arsenalu odejde jeden z dvojice Szczeszny-Ospina, bylo více než zřejmé. Pozice nakonec vyklízí polský reprezentant. Důvod je nad slunce jasnější. „Chce pravidelně chytat," píše britský The Telegraph. V AS Řím v poslední době v bráně nastupoval zkušený Morgan de Sanctis. Pětadvacetiletý Polák zřejmě dostane šanci...

Římané ho chtěli natrvalo, ale přání jim zůstalo nevyplněno. Za hostování zaplatí 500 000 eur. Pokud by po roce přece jen došlo na trvalejší transakci, stál by je Polák desetinásobek.

Szczesnému kromě příchodu konkurenta v londýnském celku nenahrával ani postoj Arséna Wengera. Neměl u něj nejlepší pozici. Kouč jej kritizoval za chyby, v minulé sezóně mu dal pokutu za kouření v zakázaném prostoru. Přednost pak dostával o rok starší Kolumbijec, který tedy teď bude krýt Čechova záda. Na šanci bude číhat dvaadvacetiletý Argentinec Damien Martínez.

Reklama