Hlavní obsah

Manchester Utd. - Newcastle 0:0Manchester United poprvé v sezóně ztratil, doma nedal gól. Tabulce vévodí Leicester

Londýn

Bodově stoprocentní vstup do sezóny ukončili fotbalisté Manchesteru United už ve 3. kole anglické Premier League, když v domácím duelu s Newcastlem uhráli jen bezbrankovou remízu. Rudým ďáblům k vítězství nepomohl ani premiérový start v základní sestavě německého záložníka Bastiana Schweinsteigera, jenž před sezónou přestoupil do Manchesteru z Bayernu Mnichov.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Ani opora Manchesteru United Wayne Rooney se proti Newcastlu neprosadil.

Článek

Už ve čtvrté minutě rozvlnil síť Newcastlu Rooney, rozhodčí však gól neuznal pro ofsajd. Manchester pokračoval v ofenzivním snažení, Matovu povedenou přízemní střelu k tyči zneškodnil gólman Krul. Ve 23. minutě se mohli do vedení dostat hosté, Mitrovič však trefil břevno.

Další velkou šanci si Manchester vypracoval až v 80. minutě, proti střídajícímu Hernándezovi ale včas vyběhl Krul. Na začátku nastaveného času domácí obránce Smalling hlavičkoval do tyče. Manchester v novém ročníku Premier League dosud neinkasoval, Newcastle brankáře Romera ani jednou neohrozil. Přesto Straky poprvé po sedmi zápasech bodovaly na hřišti soupeře.

"Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů, ztratili jsme však dva body a s výsledkem spokojený nejsem. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale měli jsme dost smůly," posteskl si kouč Van Gaal.

Divoká přestřelka se odehrála v Londýně, kde West Ham prohrál s ligovým nováčkem Bournemouthem 3:4. Hrdinou hostů se stal Callum Wilson, jenž se na prvním tříbodovém zisku Bournemouthu v nejvyšší soutěži podílel hattrickem.

Leicester zůstal i po třetím kole neporažen, s Tottenhamem remizoval 1:1 a je v čele neúplné tabulky. Hosty poslal do vedení v 81. minutě Alli, o minutu později ale vyrovnal Mahrez, jenž si v této sezóně připsal už čtyři zásahy. Bez porážky je zatím také Swansea, která remizovala na hřišti Sunderlandu 1:1. Stejným poměrem skončil zápas mezi Norwichem a Stoke, za který poprvé po příchodu z Interu Milán nastoupil švýcarský reprezentant Xherdan Shaqiri a připsal si asistenci u Dioufova gólu.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Manchester United - Newcastle 0:0
Crystal Palace - Aston Villa 2:1 (71. Dann, 87. Sako - 77. vlastní Souaré)
Leicester - Tottenham 1:1 (83. Mahrez - 81. Alli)
Norwich - Stoke 1:1 (28. Martin - 11. Diouf)
Sunderland - Swansea 1:1 (62. Defoe - 45.+2 Gomis)
West Ham United - Bournemouth 3:4 (48. Noble z pen., 53. Kouyaté, 83. Maiga - 11., 28. a 79. z pen. Wilson, 66. Pugh).

Reklama

Související témata: