Hlavní obsah

Everton - Manchester Utd. 0:3Rudí ďáblové sestřelili Everton

Liverpool

Fotbalisté Manchesteru United porazili v 9. kole anglické Premier League domácí Everton na stadiónu Goodison Park 3:0 a velmi rychle dali zapomenout na nevydařený zápas s Arsenalem.

Článek

Utkání předcházela minuta ticha za zemřelého bývalého trenéra domácích Howarda Kendalla. Úvod vyšel lépe domácím, kteří se snažili být aktivní. Po deseti minutách se osmělili i hosté a v obrovské šanci se ocitl Rooney, jenže minul bránu. V 18. minutě se už Rudí ďáblové radovali, když se ve vápně zorientoval Schneiderlin a překonal domácího brankáře Howarda. O čtyři minuty později si na krásný centr Roja naskočil Herrera a hosté vedli už o dvě branky.

Svěřenci trenéra Martinéze přidali po změně stran na agresivitě a ve 47. minutě byl blízko gólu Lukaku. Nápor domácích pokračoval, ale hostující gólman David de Gea odolával a veškeré pokusy Evertonu pokryl. V 62. minutě dostal krásný pas Wayne Rooney a pohotově zvýšil na 3:0. Byla to jeho první trefa po 17 venkovních kolech. Domácí se nadále snažili útočit, ale svěřenci kouče Van Gaala si jednoznačnou výhru pohlídali. Everton tak nebodoval po pěti zápasech.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Everton - Manchester United 0:3 (18. Schneiderlin, 22. Herrera, 62. Rooney).

Reklama

Související témata: