Hlavní obsah

Koné hattrickem znemožnil Sunderland, Southampton vyhrál

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Evertonu rozstříleli v 11. kole anglické Premier League na svém stadionu Sunderland 6:2 a posunuli se na deváté místo tabulky. Výraznou měrou se na kanonádě podílel útočník Pobřeží slonoviny Koné, jenž vstřelil hattrick. Domácí si po dvou prohrách v řadě připsali vítězství.

Sestřih utkání Everton - Sunderland

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Southampton - Bournemouth

V Goodison Parku byla k vidění ofenzivní podívaná. Úvodní čtvrthodina patřila hráčům Sunderlandu, kteří už ve 4. minutě trefili tyč. O deset minut později orazítkoval brankovou konstrukci i hostující záložník Johnson. V 19. minutě se poprvé do šance dostali domácí a hned z toho byla vedoucí branka. Španělský záložník Deulofeu utekl obraně a bez problémů překonal gólmana Pantilimona. Po půl hodině navýšil na 2:0 Arouna Koné, jehož krásným pasem uvolnil Belgičan Lukaku. Everton se snažil v poklidu dohrát poločas, ale v nastavení snížil Jermain Defoe.

Jak svěřenci kouče Allardyceho skončili první půli, začali tu druhou. Steven Fletcher si naběhl na van Aanholtův centr a vyrovnal na 2:2. O několik minut později šli do vedení zase domácí, když si obránce Coates srazil míč do vlastní brány. Gólové hody pokračovaly. V 60. minutě se po rychlé souhře s Deulofeuem prosadil Lukaku a bylo to 4:2. Téměř vzápětí se podruhé v zápase trefil útočník Koné a Toffees již vedli o tři branky. Střelec domácích byl při chuti a v 76. minutě dokonal hattrick. Sunderland, který minule slavil premiérové vítězství v sezóně, znovu klopýtl a pohybuje se na sestupových pozicích.

Saints si v poklidu došli pro tři body

Svěřenci nizozemského kouče Koemana splnili roli favorita a na svém stadionu jasně přehráli Bournemouth 2:0 a posunuli se na sedmé místo tabulky. Saints tak potvrdili statistiku, že Bournemouth na stadionu Panny Marie nikdy nevyhrál.

Utkání, jež se hrálo mezi celky, které leží na jižním pobřeží Anglie, vycházelo od prvních minut lépe domácím hráčům. Zejména dvojice útočníků Mané a Pellé byla velmi nebezpečná. Po pohledné kombinaci hráčů Southamptonu odcentroval v 31. minutě Bertrand a Steven Davis bez problémů otevřel skóre. O dalších pět minut později přidal druhý gól Ital Pellé.

V druhém poločase se zvýšila aktivita hostů a hra se vyrovnala. Snažili se korigovat skóre, ale scházela jim přesnost v zakončení. Střídající záložník Junior Stanislas ve službách Bournemouthu se několikrát dostal do slibné příležitosti, jenže netrefil branku. Southampton tak po dvou remízách v řadě naplno bodoval. Hostující tým naopak prohrál potřetí za sebou a po osmi zápasech neskóroval.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Everton - Sunderland 6:2 (31., 62. a 76. Koné, 19. Deulofeu, 55. vlastní Coates, 60. Lukaku - 45.+4 Defoe, 50. Fletcher)
Southampton - Bournemouth 2:0 (31. Davis, 36. Pellé)

Reklama