Hlavní obsah

Nenávist teroristů byla šokující, říkal Wenger a děkoval Angličanům

Londýn

Stejně jako všichni Francouzi a zbytek civilizovaného světa je i trenér Arsenalu Arséne Wenger stále šokovaný pátečními teroristickými útoky v Paříži. V hlavním městě své vlasti se v době výbuchů nacházel a nevěřil tomu, co viděl. Prostřednictvím anglických novinářů poděkoval před ligovým duelem s West Bromwichem anglické komunitě za povzbuzující gesto.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Arséne Wenger ocenil pěkné gesto Angličanů.

Článek

Kde se přesně Wenger nacházel, když islamisté zaútočili na různých místech v Paříži na nevinné lidi, nespecifikoval. „Nebyl jsem daleko od útoků. Zjištění, jak moc nás naši vlastní cizinci nesnáší, byl velký šok," ohlížel se francouzský trenér za tragédií, při které zemřelo 129 lidí.

Jedním z center útoku měl být i stadión Stade de France, kde v té době hráli přátelský zápas domácí fotbalisté s Německem. Útočník nakonec odpálil sebevražednou bombu před stadiónem. A Wenger se obává, že podobné útoky během fotbalových zápasů mohou pokračovat. „Zdá se, že ještě není konec, pořád je aktuální otázka bezpečnosti," prohlásil kouč.

Velká grácie Anglie, ocenil Wenger

Šestašedesátiletý trenér ocenil gesto Angličanů, kteří během úterního přátelského zápasu s Francií zbarvili Wembley do francouzské trikolóry. „Chtěl bych poděkovat anglické komunitě za skvělé gesto solidarity. Myslím, že pro Francii bylo fantastické vidět Wembley oblečené ve francouzských barvách. Pro Francouze to mělo velký význam. Anglie své gesto zvládla s velkou grácií," děkoval Wenger.

„My se s tím (co se stalo) musíme naučit žít a odpovědět na situaci pozitivně. Všemu zabránit nelze," dodal rodák ze Štrasburku, který před zápasem s West Bromwichem debatoval se svými krajany a svěřenci z Arsenalu Laurentem Koscielnym a Olivierem Giroudem, zda jsou připraveni zápas odehrát.

Jestli se objeví v sobotní sestavě na hřišti West Bromwiche, neprozradil. K dispozici už ale bude mít uzdraveného obránce Hectora Bellerína. Alex Oxlade-Chamberlain a Aaron Ramsey ještě zdraví nejsou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.