Hlavní obsah

Londýn je modrý, Čech s Chelsea v lize i podruhé prohrál. Vyloučení jim dalo výhodu, lituje

Londýn

Už je to tak, Londýn je modrý. Fotbalisté Arsenalu mají sice v tabulce o šestnáct bodů víc než Chelsea, v 23. kole anglické ligy mu ovšem v derby podlehli 0:1 a zůstali na třetím místě. Kanonýři nedokázali Blues porazit Chelsea podeváté za sebou, v posledních šesti ligových utkáních proti nim navíc neskórovali.

Foto: John Sibley, Reuters

Petr Čech se po zápase zdraví se svým velkým kamarádem Johnem Terrym.

Článek
Fotogalerie

Trpká porážka. Brankář Petr Čech nastoupil v Premier League v sezóně už podruhé proti svému bývalému klubu a znovu odcházel ze hřiště poražen. O prohře 0:1 rozhodlo brzké vyloučení Mertesackera a Chelsea početní převahu využila.

„Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní. Zápas ovlivnila červená karta, která dala výhodu Chelsea. Ale my jsme i v deseti hráli dobře a často byli lepším týmem. Ukázali jsme charakter, vytvořili si šance, chybělo nám však trochu více štěstí a klidu v zakončení," řekl Čech pro svůj web.

Vyloučení ovšem nezpochybňuje. "Pokud tam byl kontakt, bylo to správné rozhodnutí, neboť Per byl posledním hráčem."

Mertesacker byl vyloučen již v 18. minutě po faulu na Costu, který by šel sám na branku. A právě Costa dal ve 23. minutě jediný gól zápasu. Kanonýři jsou teď v tabulce třetí s tříbodovou ztrátou na vedoucí Leicester. Druhý Manchester City má stejně bodů jako Arsenal. „Zbývá ještě spousta zápasů a ve hře je spousta bodů. Takže jedeme dál. Stále jsme ve velmi dobré pozici," ujišťuje Petr, který strávil v Chelsea 11 let.

Costa poslal ze hřiště další oběť, prská Wenger

Pro jiné však Costa zůstal padouchem a vyhlášenou firmou. "Poslal ze hřiště v této sezóně už dva hráče. Nic mu nevyčítám, jen konstatuji fakta. Je to součást útočníkovy hry a Costa je v tom velice dobrý. Rozhodnutí sudího neovlivníme. Řekl bych, že to bylo trochu kruté, ale museli jsme se s tím vypořádat," poukázal Arséne Wenger, trenér Arsenalu.

Po vyloučení stáhl ze hřiště útočníka Girouda a nasadil obránce Gabriela Paulistu. "Potřebovali jsme mít sílu zejména v protiútocích, potřebovali jsme rychlost..."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.