Hlavní obsah

Parádičky, pohoda a pět fíků. Chelsea má poprvé aktivní skóre

Londýn

Stamford Bridge poprvé v sezóně sledoval vraždění neviňátek, na jaké byl v minulých ročnících pravidelně zvyklý. Fotbalisté Chelsea deklasovali Newcastle 5:1 a posunuli se na 12. místo v tabulce. Ba co víc, obhájce titulu má vůbec poprvé v sezóně zase aktivní celkové skóre... Pohodu Hiddinkova týmu ilustruje Fábregasova patička, která nechybí ve výběru parádiček a kuriozit 26. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Takové utkání Chelsea potřebovala před Ligou mistrů jako sůl. Straky na svém stadiónu smetla 5:1, přičemž první tři góly nastřílela během úvodních 17 minut. O pět branek se postarali dvakrát Pedro, jednou Diego Costa, Willian a Bertrand Traoré. Jen kosmetickou úpravu výsledku v samotném závěru zařídil Andros Townsend.

Když z prvních tří střel na branku dáte tři góly, to se vám to hraje... Skóre otevřel Costa, který se v posledních osmi ligových zápasech trefil sedmkrát.

Mužem zápasu byl ovšem Pedro. Poprvé od prosince 2013, kdy ještě působil v Barceloně, dal dva góly v jednom zápase. Navíc střídající Traoré oslavil svůj premiérový ligový gól v dresu Blues.

Chelsea podesáté v řadě bodovala, zranil se jí ovšem Terry. Není jisté, zda kapitán stihne úterní zápas osmifinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain.

Reklama

Související témata: