Hlavní obsah

Dvacet let ve funkci, nebo snad více? Arsenal údajně dál počítá s Wengerem

Londýn

V říjnu to bude dvacet let, co se Arséne Wenger stal manažerem fotbalistů Arsenalu. A podle některých britských médií se nemusí o svou funkci bát ani ve zbytku letošní sezóny. Přestože část příznivců Kanonýrů volá po změně, s francouzským koučem podle listu Metro v Londýně dál počítají.

Foto: Carl Recine, Reuters

Arséne Wenger zřejmě zůstane na lavičce Kanonýrů i v dalších letech.

Článek
Fotogalerie

Wenger je nejdéle sloužícím fotbalovým trenérem jednoho klubu v Evropě. Na lavičce Gunners sedí od října 1996 a tuto bilanci by mohl v nadcházejících ročnících ještě zvýraznit.

A to i přesto, že se rok co rok opakuje podobný scénář. Arsenal v klíčové fázi sezóny trápí zranění, nevýrazné výkony a výsledkově dost ztrácí. I letos Kanonýři ztroskotali v osmifinále Ligy mistrů, v Premier League ztrácejí osm kol před koncem 11 bodů na vedoucí Leicester (mají zápas k dobru) a mimo hru jsou také v FA Cupu.

Dost důvodů k Francouzově odvolání či nahrazení. Transparenty proti Wengerovi se koneckonců objevují i na domácích zápasech, ale američtí majitelé je (zatím) ignorují. Dokonce se údajně chystá nová smlouva, která by Wengera udržela na Emirates Stadium další tři roky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.