Hlavní obsah

Leicester - Everton 3:1Vardy dvěma góly řídil výhru Leicesteru

Leicester

Fotbalisté Leicesteru přehráli ve 37. kole na vlastním stadiónu Everton 3:1 a potvrdili suverénní sezónu. Dvěma góly se na vítězství podílel anglický útočník Vardy.

Článek

Domácí od začátku plnili roli favorita a v páté minutě se po centru Kinga trefil nejlepší střelec Lišek Jamie Vardy. Domácí bez potíží kontrolovali hru a po půl hodině se k dorážce ve vápně soupeře dostal Andy King a zvýšil na 2:0.

Po změně stran měl brankář Schmeichel více práce. Proti hlavičce Lukakua prokázal skvělé reflexy. V 66. minutě se ve vápně uvolnil Vardy, kde ho podrazil Pennington a rozhodčí bez rozmýšlení pískl penaltu. K pokutovému kopu se postavil sám anglický reprezentant a svou 24. brankou v sezóně zvýšil na 3:0.

O pár minut později mohl devětadvacetiletý útočník dovršit hattrick, ale tváří v tvář Roblesovi s razantní střelou neuspěl. Záhy na to upadl po zákroku Gibsona Schlupp, ale nařízenou penaltu tentokrát Jamie Vardy nezvládl a balón poslal vysoko nad branku. Domácí si užívali oslavnou atmosféru, kterou v závěru poněkud pošramotili hráči liverpoolského celku zásluhou Mirallase, jenž kosmeticky upravil na 1:3 z pohledu Evertonu.

Reklama

Související témata: