Hlavní obsah

Kalas skóroval za Fulham, Skalák za Brighton třikrát asistoval

Londýn
Aktualizováno

Český fotbalový obránce Tomáš Kalas gólem přispěl k vysoké výhře Fulhamu v 15. kole druhé anglické ligy 5:0 nad Huddersfieldem. Záložník Jiří Skalák si v dresu Brightonu připsal tři asistence, jeho tým v souboji dvou aspirantů na postup do nejvyšší soutěže deklasoval Norwich také 5:0 a v tabulce je na druhé příčce.

Foto: Jindřich Šťastný

Jiří Skalák mezi hlavním trenérem Brightonu Chrisem Hughtonem (vlevo) a Viktorem Kolářem ze společnosti Sport Invest International.

Článek

Třiadvacetiletý Kalas v 34. minutě zápasu Fulham - Huddersfield zvýšil na 2:0 a vstřelil první gól od září 2012, kdy ještě hostoval v nizozemském Arnhemu z londýnské Chelsea. Kalase doplnili ve střeleckých statistikách Martin se dvěma zásahy, Piazon a McDonald.

Brighton vedl po prvním poločase nad Norwichem 1:0 po zásahu Murrayho, který v druhém poločase zkompletoval hattrick. U druhého gólu mu asistoval Skalák, který následně od rohového praporku přesně našel Dunka a v závěru se přihrávkou podílel i na Knockaertově brance. Brighton podeváté za sebou bodoval.

Anglická druhá fotbalová liga - 15. kolo:
Barnsley - Bristol 2:2
Brighton - Norwich 5:0
Cardiff - Wigan 0:1
Derby - Sheffield Wednesday 2:0
Fulham - Huddersfield 5:0 (druhý gól Kalas)
Ipswich - Rotherham 2:2
Leeds - Burton 2:0
Preston - Newcastle 1:2
Reading - Nottingham 2:0
Blackburn - Wolverhampton 1:1

Reklama