Hlavní obsah

Poklona pro Guardiolu! Trenér potěšil malého fanouška, který má rakovinu

Manchester

Nervy musí mít na pochodu. Trenér Manchesteru City Pep Guardiola je pod palbou médií, protože se jeho týmu nedaří. I v těžké chvíli ale známý kouč ukázal srdce. Před zápasem jeho Citizens na Evertonu si našel čas na schůzku s vážně nemocným pětiletým fandou. Bradley Lowery má vzácnou formu rakoviny – neuroblastom. V tu chvíli nikdo neřešil, že fandí Sunderlandu. Udělat radost mladíkovi bylo tím nejdůležitějším. Everton klučinu angažoval jako "maskota" utkání a udělal z něj hvězdu. Už před časem také věnoval 200 000 liber (přes 6 miliónů korun) na podporu léčení.

Charita pro kloučka s rakovinou

 
Článek
Fotogalerie

Za výkon, který Manchester City předvedl v Goodison Parku, si ovace nezasloužil. Potlesk a uznání bylo na místě ve chvíli, kdy se Pep Guardiola setkal s malým marodem. Kouč se zastavil u malého fotbalového nadšence a věnoval mu dres podepsaný hvězdami Manchesteru City. Objal kloučka a ochotně se s ním vyfotil. „Bylo to zvláštní setkání v Goodison Parku. Obdivuji vás a těším se, že se potkáme také na Etihad Stadium," napsal na sociální síti šestačtyřicetiletý kouč.

Everton dojal Anglii a udělal z malého maroda hvězdu zápasu. Na trávník kloučka přinesl v náručí útočník Evertonu Romelu Lukaku. A Goodison Park byl v transu. Kdo získá nakonec tři body, na to v tu chvíli nikdo nepomyslel. Bylo jasné, že tady jde o život. Bradley potřebuje léčbu ze zahraničí, aby se lékaři mohli pokusit prodloužit mu život. A tak všichni dělají, co můžou. Soupeření šlo stranou.

Malý fotbalista měl na sobě dres Sunderlandu, na zádech mu přitom svítil jasný vzkaz: „Děkuji Evertonu". Liverpoolský klub mu následně na twitterovém účtu odpověděl, že není zač. Před výkopem se na chvíli mladík oblékl i do modrého, v bundě Evertonu přeběhl hřiště a poslal míč do sítě, stadión aplaudoval nadšením.

Fotbalovou Anglii zasáhl příběh vážně nemocného fanouška už dřív. V prosinci byl Bradley Lowery „maskotem" při utkání Černých koček s Chelsea. Tehdy dal z malého vápna gól náhradnímu brankáři londýnského klubu Asmiru Begovičovi. Na výsledkové tabuli pak svítilo: Sunderland – Chelsea 1:0 a jméno malého střelce.

A to nebylo všechno. Lowery se díky téhle trefě stal i vítězem ankety televizní stanice BBC o nejhezčí gól měsíce Premier League. Vyhrál spolu se škorpiónem Henricha Mchitarjana z Manchesteru United.

Reklama

Související témata: