Hlavní obsah

Pittsburgh se chce zbavit Martina Straky

PITTSBURGH

Podle spekulací deníku Pittsburgh Review-Tribune chtějí Penguins výměnou za třicetiletého Straku získat vysokou pozici v letošním draftu a v něm získat kanadského brankáře Marka-Andreho Fleuryho, nejužitečnějšího hráče letošního mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Foto: ČTK/AP

Jedenatřicetiletý Martin Straka se s nejspíš rozloučí s týmem Pittsburgh Penguins.

Článek

Deníku se nechtěl k jejich informaci vyjadřovat generální manažer Craig Patrick ani Strakův agent Rich Winter, ale několik zdrojů mu prý potvrdilo, že Patrick "nedávno rozeslal faxy několika generálním manažerům v NHL s nabídkou forvarda Penguins."

Situaci ale komplikuje fakt, že při draftu si bude v Nashvillu vybírat jako první Florida a druhá Carolina. Oba celky prý touží po úplně jiných typech hráčů než je Straka. Florida chce silového útočníka, Carolina potřebuje posílit obranu. Pittsburghu by však vyhovovalo, kdyby se zbavil finanční zátěže, kterou mu Strakovo angažmá přináší.

Je příliš drahý

Plzeňský odchovanec je na výplatní pásce se svou výší příjmu v klubu na druhém místě za spolumajitelem Pittsburghu Mariem Lemieuxem, který se ještě nerozhodl, zda bude pokračovat v aktivní kariéře. Straka má ještě dva roky platnou smlouvu - v ročníku 2003-04 si vydělá 4,35 miliónu a v následující sezóně 4,7 miliónu dolarů.

Ostatní hráči pro Penguins takou zátěž neznamenají, protože dalším v pořadí je Alexej Morozov s příjmem 1,5 miliónu dolarů za sezónu. Pittsburgh chce svůj roční rozpočet na výplaty snížit na 17 miliónů dolarů. Jenže velké potíže pak může mít Pittsburgh v ofenzivě, protože Straka s Lemieuxem dali jako jediní z týmu v sezóně přes deset branek.

Straka v uplynulém ročníku nasbíral v 60 zápasech 46 bodů za osmnáct branek a 28 asistencí. Představil se i na mistrovství světa ve Finsku, kde se na čtvrtém místě České republiky podílel deseti body v devíti zápasech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.