Hlavní obsah

Ligové milníky: Bednář, to byl žolík! Ve Spartě si splnil sen

Nejenom pevnou osu základní sestavy, trenéři potřebují také kvalitní náhradníky, kteří dokáží po příchodu na hřiště rázně zasáhnout do vývoje zápasu. Urostlý útočník takovým žolíkem byl, všech devět ligových gólů v rudém dresu vstřelil po příchodu ze střídačky. Právě vydařené premiéře Romana Bednáře ve Spartě je věnován další díl historických milníků fotbalové Synot ligy. V neděli proti svému oblíbenému klubu vyrukuje s Příbramí jako soupeř.

Ligová historie - Bednář

 
Článek

Fandil Spartě už jako malý kluk a v lednu 2013 jako volný hráč po návratu z Turecka rudý dres opravdu oblékl. „Je to splněný sen. Už Spartě jen nefandím, teď už za ni i hraju," pochvaloval si Roman Bednář.

Na první trefu dlouho nečekal. Přišla hned v březnu v duelu se Slováckem. Svěřenci Vítězslava Lavičky vedli 3:0, když deset minut před koncem Bednář nastoupil místo Lafaty. Urostlého útočníka se zkušenostmi z Premier League fanoušci přivítali vřelým potleskem. Odměnil se jim parádně. Už po necelých 60 vteřinách se vydal do smělého úniku a zpečetil výhru 4:0.

„Bylo to hrozně rychlé. Leo Kweuke tam někoho vypresoval a já šel od půlky sám na bránu. Trefil jsem to na zadní tyč. Venca Kadlec mi ještě říkal, že tam stál volný. Ale já měl jedinou vizi - dát co nejrychleji gól," usmívá se třiatřicetiletý pražský rodák.

Proti Spartě se v české nejvyšší soutěži představil už třikrát a síť ještě nerozvlnil. Dočká se v neděli?

Reklama

Související témata: