Hlavní obsah

Hokejisté Chomutova výhrou v Ústí vyrovnali finále první ligy

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem prohráli druhý zápas finále play-off první ligy s Chomutovem 2:3. Série hraná na tři vítězství je vyrovnaná 1:1, třetí duel se bude hrát v pátek v Chomutově od 17:30.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejisté Ústí nedokázali zopakovat úterní vítězství ve finále první ligy.

Článek

Domácí Lvi začali zostra a opětovně vyprodanou domácí halu rozjásal hned po 35 vteřinách po vyhraném vhazování Hluchý pohotovou střelou z mezikruží. O dalších 20 sekund později mohl zvýšit Micka, který ujel středním pásmem podél hrazení, jeho zakončení však s velkým štěstím vychytal hostující brankář Horčička.

Chomutov se z úvodního šoku otřepal, získával herně navrch a v 10. minutě také vyrovnal. Nahození Černého z modré čáry tečoval velmi šikovně před gólmanem Chytilem Heinisch. Ve 13. minutě měli velkou šanci získat zpět vedení Ústečtí, ale ve 104 vteřin dlouhé dvojnásobné početní výhodě zahrozil pouze Martinec.

Za pasivitu je ještě před první přestávkou vytrestal Jeslínek. Na polovině hřiště se zmocnil puku, několika rychlými tempy se podél mantinelu dostal až před Přikryla, kterého oklamal kličkou a za jeho chrániči zametl kotouč do sítě. Do kabin tak odcházeli hosté s jednobrankovým náskokem.

Domácí se na zvrat nezmohli 

Poté, co domácí se štěstím přestáli několik šancí Chomutova, dostal se ve 24. minutě sám před Horčičku Nádašdi, svůj bekhend však k vyrovnání nedotáhl. O chvilku později mohl žehrat na smůlu Antoš, který rozezvučel pravou tyčku. A protože k vyrovnání nevedla ani dobrá šance Liščáka, mohl ve 35. minutě zvýšit do prázdné branky z poněkud krkolomné pozice v pádu Polodna.

Ústí v závěru druhé dvacetiminutovky ještě nabralo dech. Nejprve při přečíslení předložil Pazourek puk Grofovi, ten však sám před Horčičkou v obrovské příležitosti minul branku. Běžela stále 38. minuta, když se v přesilovce dokázal prosadit dorážkou Hořava a oživil šance domácích. Ty mohl opět utlumit Boušek, ale na Přikryla nevyzrál.

Ve třetí třetině po několika náznacích šancí na obou stranách tečoval v 54. minutě nadějně puk Antoš, ale stejně jako o pár okamžiků později Martinec neuspěl. Myšlenky na závěrečný nápor si sami domácí pokazili zbytečnými fauly, a tak se po výhře 3:2 radoval Chomutov.

Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Hluchý (Klimt, T. Martinec), 38. P. Hořava (Hluchý, Kolafa) - 10. Heinisch (Černý), 16. Jeslínek (Révay, Trefný), 35. Polodna (Tauš, O. Malinský). Rozhodčí: Minář, Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:11, navíc Révay (Chomutov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Ústí nad Labem: Přikryl - Grof, Nádašdi, Kolafa, P. Hořava, Houdek, Ficenc, Klobouček, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Hluchý, T. Martinec, Klimt - Micka, Liščák, Jiří Kudrna - Kloz, Slížek, Přeučil. Trenéři: Evan a Mach.
Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Chatrnúch, Černý, Révay, M. Nosek, O. Malinský, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Heinisch, Mikšovic - Jeslínek, Charousek, J. Hašek - T. Polanský, Touš, Havlůj. Trenéři: Kýhos a Petrovka.

Reklama

Související témata: