Hlavní obsah

Chomutov chce pokračovat v nátlakové hře, Boleslav litovala laciných gólů

PRAHA/CHOMUTOV

Týmy Mladé Boleslavi, Chomutova i Olomouce pojedou do čtvrtfinálových odvet s vedením v sérii 2:0 v zádech. Kometa Brno svůj druhý zápas proti Hradci Králové nezvládla a minimálně jednou se jistě do haly Rondo vrátí. Zatímco Mladou Boleslav v druhém klání Havlíčkův Brod potrápil, mužstva Olomouce i Chomutova své zápasy zvládly s přehledem.

Článek

„Chomutov hraje tvrdě a agresivně, dokážou dobře sehrát přesilovky a musíme se vyvarovat zbytečných faulů,“ řekl po utkání Sport.cz vrchlabský útočník Milan Plodek. „Tvrdá hra k play-off patří a je zajímavější i pro diváka,“ popsal devětadvacetiletý forvard styl hry, v níž se série Chomutov - Vrchlabí nese.

Stejně jako v prvním zápase (3:1) vedl i v pondělí Chomutov na ČEZ stadiónu nad nováčkem první ligy po první třetině 2:0. Ve druhém duelu však Vrchlabí korigovalo na konečných 1:4 až deset minut před koncem. „Chceme stále hrát útočný nátlakový hokej, na kterém poslední měsíc pracujeme a přináší nám úspěchy,“ prohlásil lodivod severočeského celku Martin Pešout na oficiálních internetových stránkách.

Boleslav se na výhru natrápila

Stejně jako Chomutov nezaváhal ve druhém zápase další adept na postup do semifinále Mladá Boleslav. Zatímco v prvním utkání vyhráli Středočeši jednoznačně 4:1, podruhé se radovali až po prodloužení 6:5, přičemž od porážky je dělilo pouhých 26 sekund. „Zbytečně jsme inkasovali laciné góly po vlastních chybách. To by se příště stát nemělo,“ varoval boleslavský kormidelník Leo Gudas na oficiálních stránkách klubu.

Formu z posledních kol základní části si do vyřazovacích bojů přenesli hokejisté Olomouce, když si poradili i ve druhém klání s hostující Sarezu Ostrava 7:3 (v prvním zápase vyhráli 6:2). Po druhé třetině přitom Kohouti prohrávali 2:4. „Do poslední třetiny se nám podařil vstup a zvládli jsme ji perfektně. Hráčům děkuji, ale je to jen další krok k celkovému vítězství. Takže to v žádném případě nebudeme přeceňovat,“ uvedl pro olomoucký web trenér domácích Petr Vlk.

Brno zaváhalo s Hradcem

Stejně jako v první zápase viděla i v pondělí brněnská hala Rondo vyrovnaný duel, tentokrát však se šťastnějším koncem pro hosty z Hradce Králové. Východočeši vsítili rozhodující gól v 50. minutě. Kometa již na vyrovnání nedosáhla, prohrála 1:2 a celá série se přesouvá za stavu 1:1 do Hradce.

„Můžeme si za to sami. Především nepřesnost našich střel a bídné přesilovky měly vinu na dnešním neúspěchu. Musíme se z toho ale oklepat,“ prohlásil brněnský asistent Viktor Lukeš na webových stránkách Komety Brno. Jeho protějšek na lavičce Hradce Jiří Mička však neskrýval nadšení. „Měli jsme hodně štěstí, ale také výbornou taktiku,“ liboval si.

Všechny série hrané na čtyři vítězné zápasy pokračují ve středu a ve čtvrtek na ledě Vrchlabí, Havlíčkova Brodu, Hradce Králové a Ostravy.

Reklama

Související témata: