Hlavní obsah

O postupu Mladé Boleslavi do finále první ligy rozhodl Král

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi si zahrají finále první ligy. V sobotním sedmém semifinále porazili na vlastním ledě 2:1 Kometu Brno, když v prodloužení vstřelil rozhodující gól kapitán Richard Král. Boleslav vyhrála sérii 4:3 na zápasy a o účast v baráži proti Ústím nad Labem bude hrát s Chomutovem.

Foto: Jaroslav Houštecký/www.bkboleslav.cz

Radost hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

V duelu hrály velkou roli přesilové hry. Oba týmy se prosadily ve dvojnásobné početní výhodě. Skóre otevřel dvě minuty před koncem první třetiny útočník Daniel Boháč, o vyrovnání se postaral v 31. minutě brněnský obránce Tomáš Houdek.

Ve třetím dějství branka nepadla a zápas dospěl do prodloužení. V něm se domácí dostali k přesilovce, Robert Schnabel napřáhl v 64. minutě od modré a jeho ránu tečoval za bezmocného brankáře Kamila Jarinu zkušený Král. "Nějak to tam spadlo. Takže docela štěstí," komentoval postupový gól Král, který mohl rozhodnout zápas ještě v normální hrací době, ale velkou šanci tři minuty před koncem nevyužil.

Postup do finále Král rozhodně nepřeceňuje. "Úspěch bude, až postoupíme do baráže. A ještě větší by byl, kdybychom ji vyhráli," uvedl Král. Podle rodáka z Pardubic bylo klíčem k úspěchu v této sérii vítězství Mladé Boleslavi v základní části soutěže. "Vyplatilo se nám to, protože jsme tím pádem hráli rozhodující zápas v domácím prostředí," řekl Král.

A v Mladé Boleslavi v sobotu měli Středočeši jasnou převahu v hledišti, protože do něj se dostalo jen zhruba pět desítek brněnských fanoušků. Do Mladé Boleslavi jich přijelo několik stovek, přestože jim pořádající klub s předstihem vzkázal, že je vyprodáno. Brňané se na stadion skutečně nedostali, v sektoru pro hosty však přitom dnes bylo evidentně volno.

Zápas proto provázely policejní manévry, protože panovaly obavy kvůli chování fanoušků Brna. V pohotovosti bylo 140 policistů, k žádnému vážnějšímu incidentu nedošlo, pouze jeden z fanoušků prokopl výplň dveří a byl poté předveden na služebnu.

Mladá Boleslav - Kometa Brno 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 18. Boháč, 64. Král - 31. Houdek. Rozhodčí: Kubeš, Homola - Prchal, Čížek. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 4000. Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: