Hlavní obsah

Trenér Štrba: Jako hráč má dva tituly se Spartou, teď povede Slavii

Praha

Během své bohaté hráčské kariéry získal někdejší hokejový útočník Martin Štrba v letech 2006 a 2007 s pražskou Spartou dva mistrovské tituly. Po rozloučení s aktivní činností se začal věnovat trénování u mládeže, byl i asistentem kouče v prvoligových Českých Budějovicích. Před nedávno předčasně ukončenou sezonou se stal hlavním trenérem týmu Chomutova v první Chance lize. Po zimním odvolání z funkce bez angažmá dlouho nezůstal, v minulých dnech jej jako nového hlavního kouče představila pražská Slavia.

Foto: Josef Pešout

Trenér Martin Štrba povede hokejisty Slavie

Článek

Trenér Štrba pochopitelně jen tak z hlavy nevytěsní dva mistrovské tituly získané s úhlavním rivalem Slavie. Často si na dobu s velkým S na prsou vzpomene. „Samozřejmě beru obě prvenství v extralize jako svůj největší úspěch. Tituly přišly s Františkem Výborným s Mariánem Jelínkem. Jsou zatím poslední, jaké Sparta udělala," připomněl Štrba v rozhovoru pro Sport.cz.

Kromě Sparty oblékal i dresy Českých Budějovic, Liberce a Mladé Boleslavi. A taky si vyzkoušel zahraničí. „Byl jsem ve Spartaku Moskva během výluky v NHL. Do ruské superligy, což byla tehdy nejvyšší soutěž, přišla spousta hráčů ze zámoří. Měl jsem nějakou výkonnost, bohužel jsem nesbíral body," ohlédl se nad moskevským angažmá.

"Ve slovenském Zvolenu mě pak trénoval Miloš Holaň. Když jsme se potkali na podzim v první lize, kde Miloš vedl Porubu, tak jsme na to zavzpomínali. Už tehdy jsem ve Zvolenu Milošovi říkal, že chci v budoucnu taky trénovat. Teď jsme prakticky kolegové a jsem za to rád," konstatoval Štrba.

Reklama

Související témata: