Hlavní obsah

Jihlava dostala za napadení rozhodčího fanoušky pokutu 60 tisíc

PRAHA

Pokutou 60 tisíc korun a podmíněným uzavřením stadiónu na dva zápasy se zkušební dobou do 31. prosince letošního roku byl potrestán hokejový klub Dukla Jihlava za chování fanoušků při třetím čtvrtfinálovém utkání první ligy proti Chomutovu. Pořadatelé totiž nezajistili bezpečný odchod rozhodčích z ledu do šatny, což vyústilo v napadení hlavního sudího Reného Trombíka.

Foto: Vladimír Borgula

Své příznivce napodobili také jihlavští diváci, když se pustili do sudího Trombíka a snažili se dostat také k ostatním rozhodčím na led.

Článek

"Pořadatelská služba zasáhla, ale neúčinně," řekl ve čtvrtek ředitel první ligy Vladimír Schiefner, který je zároveň členem disciplinární komise. Podle něj se trest pohybuje v polovině sazby, která Dukle hrozila.

V Jihlavě považují postih za příliš vysoký. "Myslím, že jsme pro ochranu rozhodčích udělali vše, co bylo v našich silách," uvedl na klubovém webu generální manažer Bedřich Ščerban. Až po obdržení písemného verdiktu a jeho prostudování se rozhodne, zda se Dukla odvolá.

Incident se stal v neděli 15. února. Fanoušci údajně bili rozhodčího pěstmi, povalili ho na zem a kopali do něj. Ostatním rozhodčím se povedlo za asistence ostrahy uniknout. Policie po vyhodnocení záznamů z bezpečnostních kamer zahájila trestní řízení proti neznámému pachateli pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Jihlava o den později prohrála i čtvrtý duel v sérii a další zápasy ji tak čekají až v příští sezóně.

Reklama