Hlavní obsah

O extraligovou licenci Znojma se uchází Dukla Jihlava

Jedním z hokejových klubů, které se ucházejí o koupi extraligové licence od Znojma, je prvoligová Dukla Jihlava. Šéf týmu z Vysočiny Bedřích Ščerban měl kvůli tomu ve středu schůzku se znojemským majitelem Jaroslavem Vlasákem. Ten v pátek po utkání s Českými Budějovicemi oznámil, že klub z ekonomických důvodů v extralize končí.

Foto: Vladimír Borgula

Fanoušci Dukly Jihlava se možná dočkají extraligového hokeje.

Článek

"Mohu potvrdit, že licence byla hlavním tématem našeho setkání. Pan Vlasák mi řekl, že se vedle Jihlavy zajímají o znojemskou licenci další dva kluby," uvedl Ščerban na stránkách jihlavského klubu. Zbývajícími zájemci by podle neoficiálních zpráv měly být Chomutov a Kometa Brno. S výjimkou Dukly ale nikdo další neodkryl své záměry.

Ščerban nechtěl ze schůzky se znojemským majitelem dělat předčasné závěry. Nyní se chystá jednat s obchodními partnery jihlavského klubu, zda by byli ochotni přispět vyšší částkou do rozpočtu. Do plánů o zakoupení extraligy prý ale Ščerban nechce zatahovat město, od kterého peníze požadovat nebude.

Příští týden chce mít Ščerban všechny nezbytné podklady. "Potřebujeme splnit tři základní požadavky. Rekonstrukci Horáckého zimního stadionu, fungující mládež a pochopitelně rozpočet. Získání extraligy ale pro mě není fikcí, mám jasnou představu, jak by mohlo být všechno funkční," uvedl Ščerban, podle nějž je šance na extraligu minimálně padesátiprocentní.

Reklama

Související témata: