Hlavní obsah

Hokejista Čaloun ukončil sezónu, láká ho angažmá v Itálii

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejový útočník Jan Čaloun se po nedobrovolném ukončení angažmá v prvoligovém Vrchlabí začne připravovat na novou sezónu, v níž by si rád zahrál v italské lize. Ve Vrchlabí byl olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 1999 na hostování z Ústí nad Labem, po kritice na adresu trenéra Josefa Řeháčka ale skončil a před vypršením přestupního termínu už novou smlouvu nikde jinde nesehnal.

Článek

"Zájem měly Beroun a Kadaň, která se dostala do play off první ligy. Preferoval jsem Kadaň, kam je to z Ústí hodinu. V Kadani dali zřejmě nakonec přednost mladším hráčům," řekl sedmatřicetiletý Čaloun.

Původně dokonce uvažoval o konci kariéry, ale nakonec se začne individuálně připravovat na novou sezonu. "Posilovna, tenis, začínám znovu hrát hokejbal. Láká mě angažmá v Itálii či někde na jihu Evropy, kam bych odcestoval s celou rodinou. Už jsme se o tom bavili s mým agentem a zřejmě požádám o spolupráci bývalého ústeckého trenéra Jiřího Vrbu, který léta v Itálii působil," poodhalil trojnásobný nejlepší střelec finské ligy své plány.

Na závěr svého předčasně ukončeného angažmá ve Vrchlabí nevzpomíná bývalý reprezentant v dobrém. "Předchozí trenér Jeřábek mě znal a dával mi na ledě dostatečný prostor. Po nástupu pana Řeháčka se to změnilo. Asi jsem se mu nehodil, asi měl svoje hráče. Rozhodně jsem nebyl ve Vrchlabí nejlépe placeným hokejistou. Bral jsem jako ostatní. Více než mladí hráči a méně než mnozí moji vrstevníci v týmu," tvrdí Čaloun.

Na další sezonu se hodlá připravovat doma v Ústí nad Labem nejprve sám, pak se chce připojit ke svému kamarádovi Milanu Hejdukovi, až se útočník Colorada na léto vrátí ze zámoří. "S Milanem jsme v pravidelném kontaktu. Podepsal Coloradu smlouvu na příští sezonu, na kterou se chce dobře připravit. Věřím, že kdyby byl zdravý, byl by stále hodně platný pro českou olympijskou reprezentaci ve Vancouveru," poznamenal Čaloun.

Přestože v týmu Ústeckých Lvů skončil už na podzim, bude svým bývalým spoluhráčům držet palce v prvoligovém play off i v případné baráži o extraligu. "Mám v týmu spoustu kamarádů hlavně mezi mými vrstevníky. Věřím, že ve finále první ligy si to Ústí rozdá s Chomutovem. Oba celky jsou velice silné, vidím to padesát na padesát. Baráž hrozí z extraligy nejvíce Kladnu. Kdybych měl tipovat baráž Kladna s Ústím nebo Chomutovem, věřil bych více vítězi první ligy," uzavřel Čaloun.

Reklama

Související témata: