Hlavní obsah

Trenér Kadaně Antonik: Ostudu jsme neudělali

Srdnatě bojovali v první hokejové lize hráči Kadaně, kteří se vešli mezi nejlepší osmičku soutěže. A to na začátku sezóny byli takřka na dně tabulky. Postupně se ale propracovali výš, což kvitoval i trenér Mikuláš Antonik. „Ostudu jsme neudělali,“ tvrdí po vyřazení ve čtvrtfinále.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Kadaně Mikuláš Antonik

Článek

Sezóna pro váš tým skončila vyřazením ve čtvrtfinálové sérii prvoligového play-off s Ústím nad Labem. Jak jste to viděl?

Není důvod ke zklamání. Soupeř byl jasným favoritem, přesto jsme předvedli pár slušných výkonů i výsledků. Měli jsme mladý a nezkušený celek, narychlo poskládaný a ostudu jsme určitě neudělali. Celkově můžeme být spokojeni. Cíl, který jsme si při mém příchodu k mužstvu v průběhu soutěže stanovili, se nám podařilo splnit. Tedy postoupit nejprve do předkola play-off a potom i do čtvrtfinále.

Nebude vám teď hokej chybět?

Na to, abych ukončil sezónu takhle brzy, jsem nebyl zvyklý. Například loni jsem jako asistent trenéra v extraligových Karlových Varech prožíval hokej až do poloviny dubna při cestě za mistrovským titulem. Hokejové dění však sledovat nepřestanu.

Jaký má celek nejbližší program?

Mužstvo se ještě nerozprchne. V kádru je spousta hráčů, kteří mají střídavé starty především do Klášterce nad Ohří a Jindřichova Hradce. Určitě budou využití v play-off druhé ligy. A další naši hráči jdou do Karlových Varů, kde rozšíří kádr a budou připravení případně nastoupit do extraligového play-out. Zbytek týmu, ale to je asi pět hráčů, bude mít hned dovolenou.

Zůstane v kádru nejzkušenější obránce Martin Ťupa?

Mluvil o konci kariéry, ale ještě to není úplně definitivní. Chuť by měl hrát dál, bude však záležet na jeho zdravotním stavu.

A jaká bude vaše trenérská budoucnost?

I příští sezónu bych měl pokračovat v Kadani.

Reklama

Související témata: