Hlavní obsah

Chomutov chce doma stejně jako před rokem zlikvidovat náskok Ústí

PRAHA

Ve stejné situaci jako před rokem bude v pátek v Chomutově pokračovat finálová bitva play off první hokejové ligy mezi ambiciózním domácím týmem a Ústím na Labem. Lvi i letos zvládli doma obě úvodní utkání a na led hlavního aspiranta na účast v baráži pojedou s cílem uhrát alespoň jeden zápas a přiblížit se vysněné výhře v druhé nejvyšší soutěži. Ta by jim zajistila právo utkat se o postup do extraligy podle všeho s Mladou Boleslaví.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisty Chomutova čeká doma nelehký úkol.

Článek

"Chtěli jsme, aby to po dvou domácích zápasech bylo 2:0, což se nám podařilo, ale udělali jsme teprve druhý malý krůček, který ještě nic neznamená. Musíme vyhrát čtyřikrát. Loni to bylo stejné a víme, jak to dopadlo. Ještě nás čeká hodně práce," uvedl ústecký trenér Petr Rosol po druhém domácím zápase.

Tentokrát ale mužstvo vedené kapitánem Janem Kloboučkem věří, že na chomutovském ledě uspěje. Blízko k tomu bylo i před rokem ve třetím zápase série, který prohrálo až v prodloužení.

"Základem bude hodně dobře bránit a přečkat jejich tlak na začátku, protože po nás hodně půjdou. Jeden zápas ale chceme vyhrát," řekl Rosol, jenž věří, že jeho tým bude mít i potřebnou dávku štěstí. "Jsou to vyrovnané zápasy a štěstí často rozhoduje. Jednou se střela od tyčky odrazí do branky, podruhé ven," podotkl Rosol.

Musí zlepšit disciplínu

Chomutovští naopak věří, že stejně jako před rokem dokážou doma dvakrát vyhrát a sérii otočit ve svůj prospěch. Tým kouče Milana Kašpárka však k úspěchu musí zlepšit disciplínu. Řada často zbytečných vyloučení dostala Ústí "na koně". Navíc hráli oslabeni v závěrech obou zápasů, takže přišli o šanci pokusit se vyrovnat v power play.

"Bude stačit stejný výkon, jaký jsme podali v úterý. Jen je třeba být disciplinovanější. Kdybychom se vyvarovali faulů, byla by série vyrovnaná," řekl Kašpárek, který stav 0:2 ale nepovažuje za kritický. "Bohužel jsme prohráli oba úvodní zápasy, ale to je hokej. Už jsem otáčel i sérii, která byla 3:0. Pořád se nic neděje," zůstal v klidu Kašpárek.

Program:
Pátek 25. března - 3. zápas:
17:30 KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi
Sobota 26. března - 4. zápas:
17:30 KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi.

Reklama

Související témata: