Hlavní obsah

Čistka v hokejovém Chomutově: končí Duda i kapitán Skořepa

CHOMUTOV

Hokejový Chomutov, který vypadl ve finále první ligy, provádí čistku v kádru. Nový trenér Václav Sýkora už nepočítá pro příští sezónu hned s osmi hokejisty, mezi nimi jsou například i nezvladatelný útočník Radek Duda a dosavadní kapitán týmu Zdeněk Skořepa. V klubu končí i Selingr, Horna, Kántor, Slovák, hostování ukončili Mucha a Schnabel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radek Duda (vlevo) už za Chomutov hrát nebude

Článek

Dvaatřicetiletý Duda chytil během poslední sezóny parádní formu během hostování v extraligové Plzni, jenže v play off 1. ligy tým několikrát zbytečně oslabil a nepomohla mu ani aféra údajné potyčky s chodcem na přechodu. O dva roky starší Skořepa hrál za Chomutov poslední tři roky a v posledních letech byl společně s Dudou také jednou z mediálních tváří klubu na billboardech.

Tomáš Horna přišel do Chomutova z Kladna, ale většinu sezóny promarodil. Příliš mnoho toho neodehrál ani 32letý útočník Pavel Selingr, pro trenéry Sýkoru s Votrubou už není perspektivní ani obránce Robert Kántor. Smlouva vypršela Tomáši Slovákovi, do svých mateřských klubů se vrací obránci Ján Mucha (Karlovy Vary) a Robert Schnabel (Mladá Boleslav).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.