Hlavní obsah

Neúspěch Sparty jsem odnesl i já, říká Hromas po příchodu do Chomutova

CHOMUTOV

Zkvalitnit útočnou sílu hokejistů Chomutova se v nové prvoligové sezóně pokusí kromě Zdeňka Ondřeje z Liberce i další forvardi s bohatými zkušenostmi. Na sever Čech přišli například Karel Hromas z pražské Sparty a Jaroslav Jabrocký, naposledy působící ve Švédsku.

Foto: hcsparta.cz

Karel Hromas ještě v dresu Sparty

Článek

„Ve Spartě jsem hrál extraligu nepřetržitě pět let a nejraději vzpomínám už na svůj první ročník, když jsme v sezóně 2006/2007 získali mistrovský titul. Poznal jsem řadu skvělých spoluhráčů, jako byli Jirka Vykoukal nebo David Výborný. Ale už je to minulost. Mrzí mě, jak dopadla pro Spartu nedávno skončená sezóna. Hráli jsme skupinu play out a bylo jasné, že přijdou nějaké změny,“ říká Hromas.

„Ten neúspěch odneslo pár hráčů a já jsem byl mezi nimi,“ pokrčil rameny hokejista, který jako jediný z celého kádru Sparty odehrál v minulé sezóně všech 64 mistrovských zápasů, tedy 52 v základní části a 12 v play-out. „Loučení se Spartou je pro mě realitou, to je hokejový život. Teď jsem v Chomutově a budu se snažit dostat se s ním do extraligy,“ tvrdí útočník.

Jabrocký má slovenský bronz

Útočník Jabrocký se narodil v Popradu, ale jeho matka i manželka jsou Češky, takže má k tuzemskému hokeji vřelý vztah. Za největší hokejový úspěch považuje bronz ve slovenské extralize s Martinem z předloňské sezóny.

„Pak ale nastaly finanční problémy v klubu, a já jsem letos v lednu odešel do švédského Västeras. Těsně nám unikl postup do baráže o nejvyšší soutěž. I druhá švédská liga je hodně rychlá, moc se v ní brání a týmy hrají propracovaný hokej,“ líčí útočník, pro něhož krátké působení v zemi úřadujících vicemistrů světa nebylo první zkušeností se zahraničním hokejem. „Jako mladý jsem byl dva roky v Americe,“ připomíná.

V Martině mu skončila smlouva, stejně tak hostování ve Västeras. „Můj agent byl na jednání v Čechách a nakonec jsem přijal nabídku z Chomutova. Jsou tady velké ambice a plány na postup. Tomu nahrává i krásný nový zimní stadión. Z nových spoluhráčů jsem znal jen obránce Bombice, proti němuž jsem hrával na Slovensku, když působil v Trenčíně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.