Hlavní obsah

Při velkém náskoku jsem s prvenstvím počítal, přiznal ústecký kouč Rosol

ÚSTÍ NAD LABEM

Tak hladké tažení ústeckých hokejistů na cestě k prvenství po základní části první ligy se asi nečekalo. Čtyři kola před koncem má totiž lídr náskok už třinácti bodů před druhým Chomutovem a nemůže být tudíž předstižen. „Je to příjemné, ale pravá kvalita se ukáže až v play-off, na které se teď začínáme připravovat,“ řekl pro Sport.cz ústecký trenér Petr Rosol.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Ústeckého kouče současný primát ovšem nepřekvapil. „Poté, co jsme si nedávno vybojovali náskok deseti bodů, jsem věřil, že už to dotáhneme. Prostě jsem s tím v poslední době počítal. Bylo by špatné, kdybychom o takovou naději přišli,“ tvrdil Rosol.

Ústí dosud využilo na ledě pět brankářů, sedmnáct obránců a jedenadvacet útočníků! „Někteří kluci z extraligy zaskakovali na pár zápasů na zalepení mezer při naší marodce. Ale nečekali jsme, že budou vyčnívat, když ve svých klubech patřili většinou jen do čtvrté lajny nebo do širšího kádru,“ vysvětlil kouč.

Roubík: Gólů mohlo být více

Nejproduktivnějším hráčem Ústí je útočník Jaroslav Roubík, který dosud vstřelil 25 gólů a přidal 29 asistencí. A v kanadském bodování celé soutěže je těsně druhý za Lukášem Králem z Benátek nad Jizerou. „Za svoji produktivitu jsem rád, ale všechno není ideální. Celkově jsem mohl skórovat častěji, protože mívám hodně šancí. Třeba v sobotu proti Berounu jsem vyšel naprázdno,“ usmál se Roubík.

Ústecký obránce Jiří Zeman slavil v den zápasu s Berounem třicáté narozeniny! „Těší mě, že zrovna po tomto utkání jsme se stali vítězi základní části. Druhý Chomutov hodně ztrácel, a to nám také asi nahrálo. Věřím, že nejlepší výchozí pozice pro play-off bude příslibem k tomu, abychom se dostali co nejdále,“ uvažoval bek.

Do sestavy se vrátil po absenci kvůli zranění zad. „Trenéři mě netlačili na led, abych návrat neuspěchal. V obraně nastupuji s naším kapitánem Honzou Kloboučkem, který je velmi produktivní. Spolu hrajeme už čtvrtý rok. Slyšel jsem, že Klobouček je v devětatřiceti letech napsaný i na případnou výpomoc do Pardubic. To bych mu přál, aby se ocitl třeba jen na chvíli v extralize. A pak bych mu fandil u televize,“ dodal Zeman s úsměvem.

Reklama