Hlavní obsah

Baďouček chce po nuceném odchodu z Varů zachránit Most v první lize

MOST

Hokejový trenér Václav Baďouček oslavil v polovině února padesátiny. Tedy měsíc a půl poté, co byl odvolán ze střídačky Karlových Varů v extralize. Ale dlouho bez angažmá nezůstal. Nedávno přijal nabídku z prvoligového Mostu, aby se ho pokusil zachránit v soutěži. „Věřím, že to dokážeme,“ říká čerstvý jubilant pro Sport.cz.

Článek

„Po třech týdnech doma mě hokej začal scházet. V tom mě oslovil Most a domluvili jsme se. Vím, že úroveň posledního celku první ligy je jiná, než v extralize. Rozdíly mezi kluby jsou samozřejmě i v zázemí. Ale jsem rád, že se nemusím nudit a mohu pokračovat ve své práci,“ svěřil se Baďouček. V trenérské branži patří někdejší plzeňský obránce už k ostříleným mužům.

Do Mostu totiž přišel se zkušenostmi z osmi trenérských sezón v extralize, kde zastával hlavně funkci asistenta, ale v poslední době i hlavního kouče. „Už je to za námi, ale byl jsem u stříbra Karlových Varů po boku tehdejšího trenéra Zdeňka Venery, čehož si vážím. Po krátké odmlce jsem se do Varů vrátil jako asistent Pavla Hynka a strávil jsem tam další dvě sezóny, během nichž jsem střídal hlavního kouče Tondu Stavjaňu. A pak naposledy jsem vedl tým jako první trenér,“ shrnul nynější mostecký lodivod.

A co si vytkl v Mostě jako prvořadý úkol? „Zaměřujeme se už na závěr sezóny, protože nás čeká baráž o udržení. To bylo jasné už dříve. Je předpoklad, že dva nejslabší týmy první ligy by měly mít přesto výhodu proti třem druholigovým soupeřům. Ale ještě předtím odehrajeme deset kol ve skupině o 9. - 14. místo v první lize. Takže podle programu to vypadá, že celkově budeme hrát včetně té baráže asi až do konce dubna,“ uvažoval trenér.

V Mostě využívají i karlovarské hráče. „Oba kluby chtějí spolupracovat. Spoustu kluků znám. Přindiš, Honza Látal, oba Rohanové, Vachovec i další vypomáhají právě z Varů a vím, co od nich mohu očekávat. Jsou to hráči na rozhraní čtvrté a páté pětky v extralize, ale nejsou ještě ve stadiu, aby excelovali v první lize,“ připomněl Baďouček.

Reklama