Hlavní obsah

Kladno slaví výročí 90 let. Vyřadí čísla Nového s Pospíšilem, na dresy se vrátí paní Poldi

Praha

Hokejové Kladno se chystá připomenout si devadesátileté výročí od založení klubu. Fanoušci budou moci po dlouhých dvaceti letech vidět, jak jejich oblíbenci vyjedou na led k zápasům v dresech s paní Poldi na prsou. Středočeský klub zároveň ocení své legendy. V sobotu 13. prosince během prvoligového duelu s Duklou Jihlava slavnostně vyvěsí ke stropu své haly dresy Milana Nového a Františka Pospíšila. Čísla 6 a 11, která tito hráči nosili, budou na jejich počest vyřazena z užívání.

Foto: http://www.rytirikladno.cz

Prvoligový zápas s Duklou Jihlava odehraje Kladno v retro dresech s paní Poldi na prsou.

Článek
Fotogalerie

V tentýž den se velké pocty dostane i dalším významným hráčům kladenské historie, když budou uvedeni do nově vznikající Síně slávy kladenského hokeje. Na výstavě s názvem „Kladenský led - 90. let", která bude veřejnosti přístupná od 14. listopadu, si zase fanoušci budou moct připomenout klubové historické milníky. K vidění budou dobové relikvie z archivu legend, jako jsou medaile, hokejky, dresy a dobové fotografie.

Ve speciálních retro dresech ze sedmdesátých let pak Kladenští nastoupí ke svým prvoligovým zápasům v Českých Budějovicích (3. prosince) a doma proti Jihlavě (13. prosince). V replikách modrých i bílých sad dresů s paní Poldi na prsou Kladno dosud nikdy nehrálo.

„Na zápasy v Poldinkách se všichni moc těšíme a věřím, že pro fanoušky to bude fantastický pohled. Budějovice jsou tradičním klubem a vychovaly řadu špičkových hráčů. Dukla je s počtem dvanácti mistrovských titulů vůbec nejúspěšnějším týmem všech dob. A bylo to právě Kladno, které dokázalo v sedmdesátých letech přerušit jihlavskou dominanci," říká tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

V aukci i Jágrův dres s číslem 15

Hrané dresy z utkání s Duklou pak budou zařazeny do dražby, výtěžek z ní poputuje na charitativní účely. Specialitou aukce bude unikátní bavlněný dres Jaromíra Jágra. Ovšem ne s jeho typickým číslem 68, ale 15, které kladenský odchovanec nosil ve svých začátcích v klubu.

Po utkání s Jihlavou se fanoušci můžou těšit i na exhibici legend obou klubů. „S její přípravou nám pomáhá i král střelců Milan Nový, který slíbil, že pokud nastoupí, dá gól," usmívá se Heral.

Kladenský hokejový klub byl založen 13. listopadu a ve své historii získal celkem šestkrát domácí mistrovský pohár (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980). V roce 1977 navíc triumfoval v Poháru mistrů evropských zemí. V současné době však Kladno, které pro český hokej vychovalo řadu špičkových hráčů v čele s Jaromírem Jágrem, usiluje o návrat do extraligy, kterou po uplynulé sezóně opustilo. Aktuálně se však Rytíři v tabulce nacházejí až na devátém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.