Hlavní obsah

Neviditelný Jágr. V Praze místo něj viděli jen hokejky a tašky s logem Calgary

Praha
Aktualizováno

Je už Jaromír Jágr v Česku? Otázka, na kterou dlouho nebyla jasná odpověď. Jisté bylo jedno, na pražské letiště Václava Havla před polednem dorazily hokejky a obří tašky s logem Calgary, kde pětačtyřicetiletý útočník ještě před pár týdny hrál. O dvě hodiny později už se Kladno pochlubilo na sociálních sítích jeho podpisem na smlouvě. Ve čtvrtek má Jágr oficiálně předstoupit před média na kladenském stadiónu a říci o své budoucnosti více.

Jágrovy tašky už jsou v Praze!Video: Sport.cz

 
Článek

Jágr byl a stále je jedním z nejsledovanějších sportovců v Česku. Zjistit jeho přesný přílet, to je téměř detektivní práce. Ve středu v 11:11 se zjevily v Praze hokejky a tašky a logem Plamenů. Všichni zpozorněli. Kamery a fotoaparáty připraveny, což neuniklo ostatním návštěvníkům letiště. Někteří pracovníci si vybrali neplánované volno a čekali s telefony na vzácný úlovek.

Nedočkali se, letištěm projela jen bagáž. Jágr? Paní Colombová.

„Upozorňuji, že Jaromír Jágr nebude poskytovat rozhovory po příletu na letišti. Těšíme se na viděnou v Kladně," avizoval s předstihem Vít Heral, tiskový mluvčí kladenského klubu. Měl pravdu, ale Jágr se prostě musí zkusit.

Od startu ve druhé nejvyšší soutěži už slavnou 68 dělí jen úspěšně zvládnutá zdravotní prohlídka.

Jágr naposledy hrál 31. prosince proti Chicagu a poté byl zpětně dopsán na listinu zraněných hráčů. Domácí výhra nad Blackhawks 4:3 v prodloužení nejspíš zůstane jeho posledním duelem v kariéře v NHL, kterou začal dvěma zisky Stanley Cupu a vyšplhal se až na druhé místo historické tabulky produktivity s 1921 body za 766 branek a 1155 asistencí z 1733 zápasů.

Reklama