Hlavní obsah

V zahraničí získal čtyři tituly, teď je Machulda na střídačce prvoligového Ústí nad Labem

Ústí nad Labem

Čtyřikrát se bývalý hokejový útočník Vladimír Machulda jako hráč radoval z mistrovského titulu v zahraničí, v Česku prošel čtyřmi extraligovými kluby, a ještě ve svých čtyřiačtyřiceti letech nastupoval v nižší soutěži. Nyní sbírá první trenérské zkušenosti u týmu dospělých, když si k práci u ústeckého dorostu přibral ještě roli asistenta kouče v prvoligovém Slovanu Ústí nad Labem.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Litvínovský odchovanec opustil severočeský tým po sezoně 1995/96, kdy zamířil do Třince. Poté hrál i za pražskou Slavii a řadu klubů v zahraničí. Prošel si finskou, švédskou, norskou, dánskou i ruskou ligou. V roce 2002 slavil prestižní titul ve Finsku s Jokeritem Helsinky, o dva roky později triumfoval ve stejné soutěži s Kärpätem Oulu, v roce 2005 získal titul v norské lize s Valerengou Oslo a poté vyhrál dánskou nejvyšší soutěž s Herningem. Po návratu z ciziny působil v extraligových Karlových Varech a znovu v Litvínově. V první lize vypomáhal Mostu a druhou ligu si zahrál za HC Draci Bílina.

S trenéřinou začal syn někdejšího litvínovského útočníka a dlouholetého hokejového funkcionáře tamního klubu ing. Vladimíra Machuldy (pamětníci si vzpomenou na elitní útočnou formaci Machulda, Hlinka, Ruml nebo Ulrych, Tarant a další jména) v Ústí nad Labem.

Po odchodu hlavního kouče Miroslava Macha z Ústí do slovenských Nových Zámků se kormidla ujala před třemi týdny trenérská trojice Tomáš Mareš, Vladimír Machulda, Vladimír Evan. Zatím nejcennějším výsledkem ústeckého mužstva byla pondělní výhra nad Kladnem 6:0.

„Vážím si toho, že i kladenský trenér Miloslav Hořava označil naše vítězství za naprosto zasloužené. Hráči dodržovali všechno, co jsme po nich chtěli, brankář Volke vychytal nulu," kvitoval Machulda.

Ústečtí hrají v pátek 2. února a hned v sobotu 3. února ve WSM lize dvakrát na domácím ledě, když hostí Přerov a v severočeském derby Litoměřice. „Je to dvojzápas, který naznačí naše možnosti. Přáli bychom si zopakovat výkony z utkání s Kladnem. Bylo by pěkné, kdybychom v podobném tempu vydrželi ve všech zbývajících kolech soutěže," prohodil člen trenérského triumvirátu.

Na severu Čech mají rozhodně velkou motivaci. „Osmá příčka zaručuje play off. Snažíme se na ni dostat, ale vzhledem k naší bodové ztrátě to bude velmi těžké," dodal Machulda.

Reklama