Hlavní obsah

Pardubice poprvé v sezóně porazily Znojmo

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v pátečním utkání 38. kola extraligy Znojmo 4:0 a po dvou těsných porážkách dokázali poprvé v sezóně proti Orlům bodovat. Dvěma asistencemi přispěl k porážce svého bývalého týmu exznojemský kapitán Petr Pucher. Dvakrát po jeho akcích skóroval kanonýr Petr Sýkora. Gólman Ján Lašák udržel popáté v sezóně čisté konto.

Článek

Orli se představili v oslabené sestavě jako houževnatý celek a dvě třetiny byli domácím rovnocenným partnerem. Pardubičtí ve snaze odčinit vysokou porážku 2:7 ze Slavie začali velmi aktivně a hodně jim pomohl vedoucí gól ve 4. minutě. Uznání gólu předcházelo více než čtvrthodinové zkoumání videa, protože Sýkorova dělovka vylétla z Trvajovy klece a sudí Husička rozpažil. Po mohutných protestech pardubických diváků a hráčů se při nejbližším přerušení rozhodčí odebral do boxu časoměřičů a nakonec potvrdil platnost branky.

Rozzlobení hosté přidali na důrazu, ale nic jim to nebylo platné, protože pardubická obrana je do šancí téměř nepouštěla. Výjimkou byla jen v 7. minutě příležitost Hamana, který využil Komovy chybné rozehrávky, ale Lašák byl na místě. Přestože se hrálo oboustranně s velkým nasazením, první vyloučení přišlo až ve 14. minutě, ale domácí početní výhodu nevyužili. Stejně se vedlo na konci první třetiny i Znojmu, když za Lašákovo podražení soupeře seděl na trestné lavici Cetkovský. Naopak blízko druhému gólu byli domácí, když v oslabení ujeli Sýkora s Hlinkou, radost jim však zkazil Trvaj.

Druhou třetinu začali velkým náporem Znojemští. Chyběli jim však přesná koncovka, ale svou důraznou nátlakovou hrou hodně potrápili pardubickou obranu. Z gólu se ale radovali opět domácí. Ve 28. minutě se Koukalův útok hezkou kombinací dostal snadno do útočného pásma a zkušený Blažek si před Trvajem věděl rady. Orli ani po této brance nevyklidili pole a na zvýšený tlak domácích odpovídali stejnou zbraní. Neustálým napadáním protihráčů se snažili donutit soupeře k chybě. Sami ale chybovali při pardubických únicích a třikrát dali domácímu celku možnost hrát v početní výhodě. Pardubické mužstvo však tentokrát při přesilovkách nebylo při střelecké chuti.

Znojmo se pustilo do pardubického týmu zostra i na začátku třetí třetiny. Domácím ale zafungovala spolupráce exznojemského Puchera s domácím kanonýrem Sýkorou. Ve 47. minutě Pucher obehrál dva své bývalé spoluhráče a přesnou přihrávkou našel zcela volného Sýkoru. Proti jeho přesné dělovce neměl Trvaj sebemenší šanci.

Pardubičtí se v 50. minutě dočkali i počtvrté a opět to bylo po pohledné akci. Pivkův útok se prosadil přesnou kombinací před Trvajem a po spolupráci se Snopkem se radoval Andrašovský, který zakončoval do prázdné polovina znojemské branky. Domácí se tak dostali do herní pohody a v závěru mohli své vítězství ještě zvýraznit, ale před Trvajem příliš kombinovali a propásli vhodné šance ke skórování.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Sýkora (Pucher), 28. Blažek (Koukal), 47. P. Sýkora (Pucher), 50. Andrašovský (Snopek). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 8657.
Pardubice: Lašák - Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Linhart, Čáslava, Koma, M. Šeda - P. Sýkora, Pucher, Rolinek - Čaloun, Pivko, Andrašovský - Ondřej, Cetkovský, M. Hlinka - Kolář, Koukal, Blažek. Trenéři: Říha a Rohlík.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Kotaška, Jareš, Chvátal, Mojžíš, od 41. navíc Švrček - V. Říha, Dopita, M. Růžička - Nouza, Haman, Tvrdík - D. Nedorost, Beroun, J. Svoboda - Kucharczyk, Škoda, Vaškovič. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: