Hlavní obsah

Pardubice získaly z Hradce Králové Pauloviče výměnou za Eklunda

Pardubice

Hokejisté Pardubic získali na hostování do konce sezony slovenského útočníka Mateje Pauloviče z Hradce Králové výměnou za švédského obránce Oscara Eklunda. Pětadvacetiletý Paulovič přišel do Mountfieldu před minulou sezonou z Nitry. O šest let starší Eklund zamířil do Pardubic loni na začátku ledna z finské Jyväskylä.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenský útočník Matej Paulovič odchází z Hradce Králové do Pardubic.

Článek

"Potřebujeme trochu oživit ofenzivu. Matej je mladý útočník, který by nám mohl pomoci s produktivitou. V minulé sezoně se mu dařilo v Hradci Králové a věříme, že by na své úspěchy mohl u nás navázat," uvedl člen představenstva Dynama Dušan Salfický v tiskové zprávě.

Paulovič si v této sezoně připsal v extralize ve 26 zápasech šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Ve čtyřech duelech nastoupil i v první lize za Prostějov a nasbíral čtyři body za tři góly a jednu přihrávku. V minulém ročníku zaznamenal v dresu Mountfieldu ve 47 utkáních 22 bodů za 12 branek a 10 asistencí.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Mário Lunter z Mladé Boleslavi, Matej Paulovič a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Hradec Králové zareagoval na zranění obránců Tomáše Linharta a Petra Zámorského. "Sportovní vedení se na tomto trejdu jednomyslně shodlo. Matej trenéry nepřesvědčil a nevybojoval si stálé místo v základní sestavě. V současné chvíli jsme museli řešit problém s velkou marodkou v obraně. Pro Tomáše Linharta sezona pravděpodobně skončila a u Petra Zámorského nevíme, jak se jeho zranění bude vyvíjet," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Eklund v české extralize sehrál 57 zápasů a připsal si 13 bodů za tři branky a 10 asistencí. "Z hráčů na této pozici, kteří byli k dispozici na trhu, je pro nás volbou číslo jedna. Doufáme, že naváže hlavně na své loňské výkony a pomůže nám v defenzivní činnosti," řekl sportovní manažer Hradce Králové Jaroslav Bednář.

Reklama

Související témata: