Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 6:3Hokejisté Plzně porazili v západočeském derby Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Důras 1 : 0
4. Divíšek 2 : 0
21. Adamský 3 : 0
24. Dobrovolný 4 : 0
26. Fabuš 5 : 0
31. Hluchý 5 : 1
33. Skuhravý 5 : 2
43. O. Němec 5 : 3
58. Vlasák 6 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně zvítězili v utkání 19. kola extraligy v západočeském derby nad Karlovými Vary 6:3 a oplatili Energii porážku 0:4 z prvního vzájemného duelu v sezóně. Lasselsberger potvrdil, že se mu doma daří a bodoval před vlastním publikem ve všech deseti duelech, přičemž devětkrát vyhrál. Karlovy Vary vyšly venku počtvrté za sebou naprázdno.

Článek

Domácí předvedli drtivý nástup a dotěrným napadáním neumožňovali hostům v poklidu rozehrát. V páté minutě navíc domácí hráli přesilovou hru, kterou po rychlé výměně kotouče s Vampolou využil nejlepší plzeňský střelec letošní sezony Důras. O minutu později po zmatku v karlovarském obraném pásmu předložil Čakajík ideálně kotouč Divíškovi a ten zblízka prostřelil Sáblíka podruhé. Otřesení hosté mohli za chvíli inkasovat potřetí: Divíšek objel branku a přihrál Matějovskému, který však trefil jen pravou tyčku.

Agresivně hrající domácí si vypracovali množství příležitostí. Šindel ale v dobré pozici přestřelil a Ludvík ztroskotal na pravém betonu Sáblíka. Gólman Energie udržel svůj tým ve hře také těsně před koncem první třetiny, kdy zlikvidoval Šindelův únik. Na začátku prostřední části ovšem Adamský po průjezdu přes střední pásmo propálil Sáblíka ranou z pravého kruhu. Poté se Vlasák u mantinelu zbavil protihráče a přihrál na modrou čáru Dobrovolnému, který překonal Sáblíka počtvrté. Strážce svatyně hostí následně přepustil své místo Mensatorovi.

Nový muž mezi karlovarskými tyčemi však záhy kapituloval. Kracík totiž obral o kotouč váhajícího Mudrocha a zadovkou zpoza branky našel u levé tyčky číhajícího Fabuše, jenž pohodlně skóroval. Hosty pátý gól nezlomil a výrazně přidali. Gólman Málek musel zneškodnit dorážku Skuhravého a nadvakrát únik Pecha. Ujala se až Hluchého střela po ledě z levého kruhu. Poté hosté těsně po skončení dvojnásobné početní výhody udeřili podruhé, když se ve skrumáži v plzeňském brankovišti nejlépe zorientoval Skuhravý.

Úvod závěrečné třetiny vyšel lépe domácím, po Benákově chytré přihrávce ale Ludvík zblízka trefil pouze Mensatora. Udeřilo naopak na druhé straně, když při přesilovce prostřelil Málka tvrdou střelou od modré čáry Němec a snížil na rozdíl dvou branek. Domácí poté hosty ofenzivní hrou drželi mimo své obrané pásmo a mohli vedení pojistit. Šindelovu střelu ovšem zastavila levá tyčka a proti Kracíkově pokusu do poloodkryté branky zázračně zasáhl na čáře Mensator.

Hosté ve snaze o snížení skóre více otevřeli hru a do přečíslení dvou na jednoho dvakrát ujeli Dvořák s Matějovským. Po nepovedeném prvním úniku při opakování téže situace napálil břevno Dvořák. Hosté již snížit nedokázali, naopak po faulu na Adamského proměnil minutu před koncem utkání trestné střílení tradiční exekutor Vlasák.

Lasselsberger Plzeň - Energie Karlovy Vary 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Důras (Vampola), 5. Divíšek (Čakajík), 22. Adamský (Vlasák), 25. Dobrovolný (Vlasák), 27. Fabuš (Kracík), 59. Vlasák z trestného střílení - 32. Hluchý, 34. Skuhravý (Košťál), 44. Němec (Melenovský). Rozhodčí: Bolina - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:2. Diváci: 6809.
Plzeň: Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, L. Martinec, Cartelli, Dobrovolný - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Karlovy Vary: Sáblík (25. Mensator) - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka - Kuběna, Budínský, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: