Hlavní obsah

Lašák se v bráně zabarikádoval

PARDUBICE

Byl to zápas Jána Lašáka. Po půlminutě hry se na gólmana Pardubic řítil karlovarský Skuhravý. Slovenský brankář za sebe puk nepustil a pak už věděl, že to bude dobré. Třetí nulu v sezóně si pohlídal čtyřmi desítkami zákroků a dostal se tak do ideální sestavy 27. kola O2 extraligy.

Článek

„Jánko, Jánko“, mohl si vykřičet hlasivky domácí kotel. „Cítil jsem se dobře, první šanci jsem chytil a od toho se to odvíjelo,“ líčil spokojený Lašák, jenž zlikvidoval i Kumstátovu šanci pár chvilek po vedoucím pardubickém gólu.

Sestava 27. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz
J. Lašák (Pardubice-3) - P. Jurečka (Vítkovice-3), A. Nikolov (Pardubice) - M. Procházka (Kladno), V. Kubinčák (Litvínov), V. Ujčík (Vítkovice-2)

„Kluci se snažili hrát víc obranu, ne že bych všechny střely viděl, ale už tu byl vidět nějaký systém,“ líčíl zlepšení po výměně trenérů. „V kabině taky vládne o něco lepší klima,“ objasnil přínos Šejby s Lubinou.

Slovenský gólman však střídá v sezóně excelentní představení s bídnými. „Psychika pracuje na plné obrátky. Člověk se bojí, že udělá chybu, která už nepůjde napravit.“ Včera měl na své straně i kus štěstí. Řezníčkovo tečované nahození břinklo do horní tyčky. Po zápase si tak Lašák vychutnal tradiční perníkový déšť.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.