Hlavní obsah

Liberec - Znojmo 2:3Liberec popáté za sebou prohrál, v nájezdech podlehl Znojmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Čermák 1 : 0
18. Jareš 1 : 1
40. Demel 1 : 2
47. Nedorost 2 : 2
0. Selingr 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté třetího Liberce v pátek podlehli Znojmu 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si pátou porážku za sebou. Jedenáctí Orli bez svého lídra Jiřího Dopity naopak získali důležité body a na dva body se přiblížili desátému Třinci. V rozstřelu rozhodl exliberecký obránce Richard Jareš, který si celkem připsal v utkání dvě branky.

Článek

Bílí Tygři se musí vyrovnávat s početnou marodkou útočníků a ještě nemohlo využít ani staronovou posilu z ruského Čechova - útočník Podkonického. Začátek utkání ale měli v režii plně domácí. Jejich útočné snahy ale skončily buď na holích dobře bránícího Znojma, nebo v moci gólmana hostí Trvaje. V dalších minutách předváděli hosté účinnou obrannou hru, která činila domácímu celku velké potíže, a tak se hrál průměrný hokej ve středním pásmu.

Ve dvanácté minutě uzamkla Orly v pásmu elitní formace Tygrů, ke gólu to ale nevedlo. Neujala se ani dobrá střela obránce Dernera v 16. minutě. O minutu později se už domácím radovali. Fotbalovou narážečku předvedli Čermák a Kašpařík, prvně jmenovaný pak střelou k tyči nedal Trvajovi šanci.

Vzápětí šli domácí za faul Hunkese do čtyř a hned na začátku přesilovky měl na holi vyrovnání Kucharczyk, který ale nedokázal Pince zblízka překonat. V 19. minutě se ale ujala velmi povedená teč obránce Jareše, který si sjel před branku na Tesaříkovu střelu. Na konci první části se ještě vylučovalo, a to hned dvakrát na straně hostí. Za třináct sekund ale domácí nezvládli ani vystřelit.

Dlouhou přesilovku proti třem, ale nedokázali domácí využít ani ve druhé části. Velkou zásluhu na tom měl gólman Orlů Trvaj, který svůj tým hodně podržel. V následujících okamžicích narostla Orlům křídla a začali zlobit obranu domácích. Bílí Tygři si to ale nenechali líbit a zejména jejich první a třetí útok dával hostům za vyučenou.

Nedorost zajistil domácím alespoň bod 

Na konci 28. minuty navíc měli domácí další možnost přesilové hry. Po střele Žabky, která byla několikrát tečována, skončil puk na tyči. Nic víc se libereckému celku v početní výhodě vymyslet nepodařilo. Bojovný ale ne příliš pohledný hokej se hrál v druhé polovině prostřední třetiny. Po čtyřiceti minutách se tak rozešly oba celky za nerozhodného stavu.

Hned na začátku třetí třetiny se mohli domácí radovat. Nedorost, který vystřídal v prvním útoku Pletku, našel křížnou přihrávkou sjíždějícího Jiruše, který ale zamířil jen do betonu Trvaje. Podle pravidla nedáš - dostaneš se vzápětí na druhé straně radovali hosté. Demel se nejlépe zorientoval v brankovišti a odražený puk poslal za záda bezmocného Pince. Liberec se po obdržené brance nemohl vzpamatovat a jen díky výbornému Pincovi neinkasoval potřetí.

Domácí se pak vzpamatovali a Jiruš našel zadovkou Nedorosta, který tečoval před brankou puk za záda Trvaje. Následně hrálo Znojmo přesilovku, ani jednou však na Pince nevystřelilo. Nakonec to mohli být právě domácí, kteří mohli skórovat, na konci oslabení našel Nedorost zcela volného Kašpaříka, tomu ale puk sklouzl z hole. Hezkou střelou od modré se prezentoval Švrček, jeho pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel.

Exliberecký Jareš se stal znojemským hrdinou 

Pět minut před koncem třetí třetiny se domácím ještě naskytla hra s mužem v poli navíc. A pro hosty mohlo být ještě hůř, když devatenáct sekund před koncem trestu Chvátala si k němu přisedl Mojžíš. Krátkou přesilovku proti třem domácí využít nedokázali. Stejně pak naložili s klasickou přesilovkou.

Utkání tak dospělo do prodloužení, které bylo oboustranně opatrné. Hosty podržel po Bartovičově střele Trvaje. V samostatných nájezdech neuspěl nikdo v prvních třech sériích. Prvním úspěšným exekutorem byl až Radek Procházka, kterého napodobil za domácí Nedorost. Oba si pak nájezd neúspěšně zopakovali. Rozhodující trefu si tak vzápětí připsal Jareš.

Bílí Tygři Liberec - Znojemští Orli 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. L. Čermák (Kašpařík), 48. V. Nedorost (Jiruš) - 19. Jareš (Tesařík), 41. Demel (J. Svoboda), rozhodující sam. nájezd Jareš. Rozhodčí: Fraňo - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Diváci: 6054.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Zíb, Žabka, Kočí, Derner - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Vantuch, Plodek, Víšek - Bartovič, Pabiška, V. Nedorost - Rapáč, Dušek, Špaček. Trenér: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Tesařík, Vyrůbalík, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Selingr, Erat, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, J. Svoboda - Plášek, Haman, M. Růžička - Čachotský, Beroun, Meidl. Trenér: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.