Hlavní obsah

Litvínov bude pokračovat v opravě zimního stadiónu

LITVÍNOV

Litvínov bude i letos pokračovat v rekonstrukci Zimního stadiónu Ivana Hlinky, kde hraje čtvrtfinalista uplynulého ročníku extraligy. Na opravy vydá město zhruba šest miliónů korun. Většinu financí získalo z fondu ústeckého hejtmana, řekl v pondělí novinářům místostarosta Martin Klika.

Článek

Město chystá úpravu obou vstupů do stadiónu, opláštění budovy, výplně oken a vybudování plošiny pro invalidy. Kapacita extraligového stadionu je 7000 diváků, z toho 2000 míst je k sezení. Naposledy bylo vyprodáno při letošním play-off, kdy Litvínov vypadl s mužstvem Karlových Varů.

"Z fondu hejtmana jsme získali 4,2 miliónu korun. Zbytek dodáme z rozpočtu. Skutečná cena vzejde až z výběrového řízení na dodavatele stavby, nyní připravujeme zadávací podmínky. Další etapu rekonstrukce chceme stihnout do zahájení nové sezony extraligy v září," uvedl Klika.

Před čtyřmi lety město s použitím příspěvku státu investovalo do náhrady již nevyhovujícího podloží ledové plochy moderní technologií a opravy chladicího systému 23,9 miliónu korun. V roce 2005 pokračovaly práce na výměně elektroinstalace a úpravě interiérů, vyšly na 6,7 miliónu korun.

Komplexní oprava střechy a nosných ocelových konstrukcí hlavní haly, koupelen u hráčských šaten, rekonstrukce kabiny hostí, zázemí rozhodčích, ošetřovny a sociálního zařízení pro veřejnost za 18 miliónů korun začala loni. Zakázka, na kterou stát uvolnil z rozpočtu 15 miliónů korun, byla dokončena letos v únoru.

Město stadión včetně další haly pro veřejné bruslení odkoupilo za více než 65 miliónů korun, celkové náklady na jeho rekonstrukci původně odhadovalo na 75 miliónů korun.

"Necháme zpracovat další projektovou dokumentaci na přístavbu k budově stadiónu. Vznikne zde zázemí pro regeneraci s fitness centrem, restaurací a dalšími provozovnami souvisejícími s volnočasovými aktivitami. Jeden ze záměrů počítá i s vybudováním nového krytého plaveckého areálu, který by nahradil už nevyhovující bazén. Náklady tak pochopitelně výrazně stoupnou. Budeme ale na projekt žádat dotaci z fondů EU," doplnil Klika.

Za špatně vyúčtovanou dotaci na opravu zimního stadionu vyměřil Litvínovu začátkem loňského roku finanční úřad pokutu 500 000 korun. Problém nebyl podle Kliky v použití peněz, město ale s vyúčtováním nedodalo speciální formulář. Radnice proto požádala o prominutí sankce, ministerstvo financí ji nakonec snížilo na 30 000 korun.

Reklama

Související témata: