Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 2:0Slavia sesadila z trůnu Pardubice, stačily ji k tomu dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Beránek 1 : 0
42. Vondrka 2 : 0

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha jsou opět v čele O2 extraligy. Úřadující mistr porazil na domácím ledě dosavadního lídra tabulky Pardubice 2:0. Slavii nakonec neublížila ani absence Jaroslava Bednáře, a k sedmému vítězství v řadě ji dovedly branky Josefa Beránka a Michala Vondrky. Domácí brankář Stanislav Neruda podruhé za sebou vychytal čisté konto.

Článek

Ve čtvrté minutě hrály Pardubice svou první přesilovku v zápase, ale málem samy inkasovaly. Na pravé straně se k puku i bez hokejky dostal Micka, přikopl jej Doležalovi, ale ten náhradníka Růžičku nepřekonal. Ve 13. minutě se podobná situace opakovala na druhé straně. Domácí sice hráli dvojnásobnou přesilovku, jenže puku se zmocnil z trestné lavice rozjetý Divíšek. Na pravé straně si ještě počkal na Somíka, který vypálil nepřesně.

V sedmnácté minutě zleva tvrdě vypálil Havíř, Neruda puk vyrazil, a vzápětí jej do branky smetl najíždějící Koukal. V závěru první třetiny se zrodila další branková příležitost, a opět v oslabení. Při vyloučení Špeldy se před pardubickou branku dostal po pravé straně Micka a bekhendem trefil tyčku.

Stejný zvuk se O2 Arenou rozezněl i po střele Červenky v 23. minutě, takže fanoušci se prvního gólu v zápase dočkali až o pět minut později. To, když se k pardubické brance proti jedinému hráči hostí rozjela dvojice Hruška, Beránek. Prvně jmenovaný před brankou přihrával, puk ztlumil bránící Starý jen k Beránkovi, a kapitán Slavie otevřel skóre. Hruška se téměř vzápětí dostal do šance sám, tentokrát Růžička kryl.

Začátek třetí třetiny ale Slavii vyšel perfektně. Už po necelých dvou minutách napřáhl od modré čáry Vodrka a propálil vše, co mu stálo v cestě. Krátce poté mohly Pardubice odpovědět, ale Pivko v dobré příležitosti vystřelil mimo. Při následném náporu v početní výhodě si pak hosté vylámali zuby na brankáři Nerudovi. Ten nejprve předvedl skok po puku plavmo ještě před brankovištěm a vzápětí vykopl střelu Snopka.

Hosté přidávali na důrazu. Čtyři minuty před koncem se před branku Slavie vřítil Starý, ale Neruda zůstal nepokořen. A poté Divíšek místo puku dotlačil do branky domácího Sklenáře. Pardubice v Praze nepředvedly nic, proč by měly zůstat v čele extraligové tabulky.

Slavia Praha - Moeller Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Beránek (Hruška), 42. Vondrka (Beránek). Rozhodčí: Šír - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Diváci: 6876.
Slavia: Neruda - Žižka, Drtina, Kadlec, Špelda, Jebavý, Kolařík, Sloboda - Tomica, Bednář, Hruška - Vondrka, Červenka, Sklenář - Micka, Kraft, Doležal - Čermák, Svoboda, Holec. Trenér: Vladimír Růžička.
Pardubice: Růžička - Snopek, Čáslava - Nakládal, Havíř - Píša, Kolář II. - Koma - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Rákos, Tvrdík, Somík - Semorád, Pucher, Klejna. Trenér: Václav Sýkora.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články