Hlavní obsah

Kladno uspělo v Mladé Boleslavi v prodloužení, rozhodl Horna

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v druhém kole skupiny o udržení s Kladnem 1:2 v prodloužení a na posledním místě tabulky tak na svého dnešního soupeře ztrácejí už šest bodů. Vyrovnaný duel rozhodl v 64. minutě Tomáš Horna.

Článek

Domácí, vědomi si důležitosti utkání, se do soupeře zakousli hned od první minuty. A vyplatilo se jim to. Po 181 vteřinách se radovali z vedoucí branky zápasu. Moravcovo nahození od modré čáry se dostalo až k volnému Důrasovi, který překonal Kopřivu.

Mladoboleslavští byli i poté aktivnějším týmem. Kladenští sice v 8. minutě překonali Schwarze, ale rozhodčí jejich branku neuznali, protože byla dosažena "volejbalovým smečem". To bylo v podstatě jediné vážnější ohrožení ze strany hostů v úvodním dějství. Mnohem více práce měl Kopřiva, kterého postupně prověřili Padělek, Novák, Moravec a Nouza.

V druhé třetině se hosté více osmělili. Domácí jim to ovšem ulehčili sérií vyloučení. Přesto se do největší šance při vlastním oslabení dostal Benda po přihrávce kapitána Krále, ale kladenskou branku přestřelil.

Poté ukázal své kvality i domácí gólman Schwarz, jenž pokusy Hořavy, Pavlase, Frolíka i Polanského s přehledem kryl. Zvýšit vedení mohl v druhé polovině prostřední části Benda, ale jeho pokusy při přesilové hře skončily mimo kladenskou branku nebo na Kopřivově vyrážečce.

Největší šanci na zvýšení náskoku ale promarnil Zíb, který neproměnil trestné střílení, nařízené za Procházkův faul na unikajícího Boháče. Zíb provedl blafák téměř perfektně, ale puku stála v cestě pravá tyč.

Začátek závěrečné části nepřinesl mnoho oku lahodícího hokeje. Byl to spíše urputný boj o každý puk. A tak jako blesk z čistého nebe přišlo kladenské vyrovnání. Po pravém křídle ujel Čurilla a zamířil přesně nad Schwarzovo pravé rameno.

Jelikož se nikdo nechtěl spokojit pouze s bodem, začalo se hrát ve vyšším tempu. Největší šanci na změnu skóre měl za domácí obránce Novák, na druhé straně volal po gólu Hornův pokus. Ani jeden z nich ale neuspěl.

Ke slovu tak přišlo prodloužení, v kterém byli úspěšnější hosté. V 64. minutě dostal přesnou přihrávku mezi beky Horna, a i když nadvakrát, nakonec domácího gólmana přece jen překonal.

BK Mladá Boleslav - Geus Okna Kladno 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Důras (J. Moravec) - 47. Čurilla (Pavlas), 64. Horna (Pavlas). Rozhodčí: Kubeš, Mikula - Čížek, Prchal. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 3286.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Bauer, J. Moravec, Zíb, Mocek, Schnabel - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, Benda - T. Sýkora, navíc 21.-40. Kazionov, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, T. Polanský. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: