Hlavní obsah

Pardubicím domácí výhra přiblížila postup

PARDUBICE

Už dvakrát v sérii museli pardubičtí hokejisté odpovídat na výhru Plzně, jejich domácím úspěchem v pátém zápase se však postupová karta otočila. Pokud Východočeši zvítězí i v pátek na ledě soupeře, budou v semifinále.

Článek

„Je příjemné, že teď si naše akcie stojí lépe. Definitivně udolat Plzeň ale bude ještě těžké, i když se mi zdálo, že bruslařsky získáváme navrch,“ tvrdil jednadvacetiletý autor vítězné branky středečního zápasu Daniel Rákos. „Stíhali jsme s domácími jen v první třetině. Bohužel jsme nedali dvě jasné tutovky a oni si šťastně využitými přesilovkami vybudovali náskok, který si už pohlídali,“ hodnotil plzeňský útočník Radek Matějovský.

Hrdinou byl domácí gólman Ján Lašák. „Pochytal i vyložené šance, to nás psychicky ranilo,“ uznal Matějovský. „Před utkání jsem cítil slabost a nebylo mi zrovna dobře, o to soustředěnější jsem ale byl na ledě. Měl jsem při gólových příležitostech v závěru první třetiny i štěstí, jejich útočníci to trefili tak, že mi dali šanci vyniknout,“ pousmál se slovenský brankář. „Pomohl brzký gól. S vedením v zádech se hraje líp a k tomu s jistotou značky Lašák,“ říkal pardubický útočník Tomáš Divíšek, který má na kontě už tři góly v play off.

„Nám to tam napadalo z přesilovky, Plzni díkybohu nevyšlo nic,“ pronesl Lašák. Z kabiny hostů ale znělo odhodlání. „Může se stát všechno, ještě nás neodepisujte,“ tvrdil Tomáš Vlasák a přiblížil svůj zdravotní problém. „Cítil jsem u hrazení tupou ránu do zad a skácel se, protože mi zřejmě vysadil nerv. Po masáži už to je ale o hodně lepší lepší.“

Reklama

Související témata: