Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 5:3Hokejisté Kladna v předehrávce udolali České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Melichárek 0 : 1
15. Kaberle 1 : 1
18. Stieler 2 : 1
32. Eberle 3 : 1
36. Patera 4 : 1
46. Mikeska 4 : 2
55. Šimánek 4 : 3
60. Bělohlav 5 : 3

PRAHA

Hokejisté Kladna porazili ve čtvrteční předehrávce 16. kola O2 extraligy České Budějovice 5:3. V posledních pěti kolech Středočeši přitom získali jen tři body. Domácí vedli už 4:1, Jihočeši dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Vyrovnat se jim nepodařilo, naopak do prázdné branky inkasovali pátý gól z hole Bělohlava. České Budějovice prohrály venku šestý ze sedmi zápasů.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Kladenský hokejista Michael Frolík před brankářem Českých Budějovic Romanem Turkem

Článek

Kladnu se opět zranil Martin Procházka, ale mohlo proti Budějovicím počítat alespoň s Františkem Kaberlem, jenž se dal dohromady po zranění žeber. S hosty zase nepřijeli zraněný Hřebejk a další útočník Tomáš Kůrka, jehož klub vyměnil do Slavie za Tomáše Micku. Kladenští hráli hned v úvodu tři přesilové hry po sobě, ale znovu se projevila jejich bídná koncovka.

Ve třinácté minutě začali domácí už svou čtvrtou početní výhodu a ta pro ně dopadla vůbec nejhůře. K puku se uprostřed kluziště dostal volný Melichárek a blafákem do bekhendu nedal brankáři Kopřivovi šanci. Odehrála se přesně minuta a bylo srovnáno, když hostujícímu Turkovi propadla za záda střela Kaberleho. A za další tři minuty už Kladno vedlo, když puk do branky protlačil Stieler.

Také Budějovičtí předvedli, že hra v početní výhodě není jejich doménou. A k vyrovnání nevedla ani šance v polovině zápasu, kdy si Kopřiva poradil jak se střelou Melichárka, tak dorážkou Květoně. A tak následoval trest. Stieler s Kuchlerem připravili skvělou pozici pro Eberleho, jenž už střílel do opuštěné branky. Další rána pro hosty přišla v 36. minutě, kdy se puk za Turka odrazil od vlastního obránce. To už bylo pro budějovickou jedničku příliš a přepustila místo v brance Kovářovi.

Ve třetí třetině nejprve snížil Mikeska, který se do střelecké pozice protlačil po výjezdu zpoza branky, v 55. minutě srovnal Šimánek. Vyrovnat se Jihočechům už nepovedlo. Nejprve jejich snahu uťal vyloučením Snopek a po odvolání gólmana Kováře se do prázdné branky sedm sekund před koncem trefil Bělohlav.

Hokejová O2 extraliga - předehrávka 16. kola:
Geus Okna Kladno - Mountfield 5:3ON-LINE
Branky a nahrávky: 15. F. Kaberle, 18. Stieler (Kuchler), 32. Eberle (Kuchler, Stieler), 36. Patera (Diviš), 60. Bělohlav (Patera) - 14. Melichárek (Macháček), 46. Mikeska (Gulaš), 55. Šimánek (Rod) . Rozhodčí: Hodek, Šindler - Bádal, Bláha. Vyloučení: 6:6, navíc Snopek (Č. Budějovice 10 min.). Využití: 1:1. V oslabení 0:1. Diváci 1504.
Kladno:  Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Trončinský, Dlouhý, D. Růžička - Tomajko, Patera, Diviš - Bělohlav, Čurilla, Valský - Frolík, Kalla, Bílek - Kuchler, Stieler, Eberle. Trenér: Zdeněk Müller.
Č. Budějovice: Turek (od 36. Kovář) - Vydarený, Poživil, Snopek, Melichar, Gřegořek, Macháček, Jank - M. Hudec, Mertl, Veselý - L. Květoň, Mikeska, Melichárek - Gulaš, Vak, Sailer - Šimánek, Červený, Kotrla - Rod. Trenér: Jan Tlačil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.