Hlavní obsah

Proti Budějovicím předčili kladenské matadory mladí dravci

KLADNO

Oběma dohromady je jim téměř tolik let, kolik činí věk jejich kapitána Pavla Patery. Kladenští mladíci David Stieler a Jan Eberle však v hokejovém umu tentokrát za svými mnohem zkušenějšími spoluhráči vůbec nezaostali. Hráči čtvrtého útoku Středočechů doplnění Jiřím Kuchlerem patřili ke hvězdám čtvrtečního zápasu s Českými Budějovicemi, zařídili důležité dva góly a výrazně přispěli k vítězství 5:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost kladenských hokejistů

Článek

Nebylo divu, že kladenští fanoušci po zápase skandovali jména svých mladých nadějí. „Bylo příjemné, že nás takhle vyvolávali. Snad to bylo zasloužené,“ tvrdil po zápase s pokorou David Stieler. Zbytečně skromně, vždyť proti Budějovicím jeden gól dal a na druhý přihrával.

V osmnácté minutě nejprve dostal svůj tým do vedení úspěšnou dorážkou. „Po chybě soupeře jsem dostal puk a zkusil projet kluzištěm. To nevyšlo, nicméně puk si vzal Jirka Kuchler a hodil mi ho před prázdnou bránu, já už to jenom doklepnul,“ popisoval svou premiérovou trefu v letošní sezóně, když skóroval až ve svém dvanáctém utkání.

V polovině hrací doby pak Stieler rozjel vůbec nejpohlednější akci celého zápasu. Z otočky přihrál Kuchlerovi, ten vylákal z branky zkušeného Romana Turka, a Eberlemu stačilo trefit prázdnou bránu. „Určitě jsem spokojený, vždyť se nám povedlo zařídit dva góly a nakonec to rozhodlo o vítězství,“ komentoval 21letý forvard svůj nejpodařenější zápas v dospělém hokeji.

Z Procházky si utahovat nebude 

Přesto zůstával hráč, jenž od šestnácti prošel všemi juniorskými reprezentacemi, při zemi. „My jako čtvrtá lajna se snažíme dělat tu černou práci, vybojovat nějaké puky a znepříjemnit hokej soupeři. Tentokrát to vyšlo navíc tak, že jsme dokázali dát i góly," usmíval se potěšený, ale na mediální zájem nezvyklý Stieler.

Díky jeho gólu už má Kladno na soupisce pouze jediného útočníka, který v letošním ročníku extraligy nevstřelil branku - velezkušeného Martina Procházku. Že by si ale Stieler nyní mohl dovolit ze svého hvězdného spoluhráče utahovat? To ani náhodou. „Vždyť on toho dokázal víc než dost, z toho si ani utahovat nemůžeme. Teď je zraněný, ale snad se brzy vrátí a bude dávat zase góly,“ přeje mu Stieler.

Reklama

Související témata: