Hlavní obsah

Liberec angažoval kanadského hokejového obránce Spillera

LIBEREC

Liberecký extraligový klub získal již třetí hokejovou posilu ze zámoří. Zatím na měsíční zkoušku angažovali Severočeši kanadského obránce Matthewa Spillera, který má na kontě 68 startů v NHL za Phoenix a New York Islanders. Vedení Bílých Tygrů dnes o jeho příchodu informovalo na oficiálních internetových stránkách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nedvěd a Martin Čakajík z Liberce se radují z gólu do sítě Sparty (ilustrační foto)

Článek

"Slibujeme si od něj zkvalitnění defenzivní činnosti. Je to urostlý hráč se zkušenostmi z NHL, měl by nám pomoci zejména v prostoru před brankou," uvedl generální manažer klubu Ctibor Jech. Pokud Spiller na zkoušce uspěje, je pro něj připravena smlouva do konce sezony.

Šestadvacetiletému Spillerovi se v zámoří nejvíce vydařil ročník 2003/04. Tehdy odehrál 51 zápasů za Phoenix, jenž jej o dva roky dříve draftoval v druhém kole jako celkově 31. hráče.

Poté již většinou nastupoval na farmě a do NHL nahlédl jen sporadicky. Naposledy v sezoně 2007/08, kdy odehrál devět zápasů za Islanders. Předešlou sezonu odehrál celou v nižší AHL, v níž nosil dres Ďáblů z Lowellu, farmy New Jersey Devils.

Před Spillerem Liberec již angažoval ze zámoří obránce Jasona DeSantise a útočníka Dennise Packarda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.