Hlavní obsah

Výborný: Když mi volal sparťanský prezident Sivek, došlo mi, která bije

Během pár minut se z asistenta hokejové Sparty proměnil v kouče Českých Budějovic. František Výborný ukončil nejvýraznější etapu své kariéry a hned je před ním nová výzva. „Nostalgie? Určitě ji cítím, ale nechci se jí poddávat,“ prohlásil 56letý trenér.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Odvolaný trenér hokejistů Sparty František Výborný.

Článek

Čekal jste takový konec ve Spartě?

Dá se říct, že jsem s tím trochu počítal. Když se nevyhrály poslední dva zápasy, tak asi něco takovýho muselo přijít...

Se Spartou jste byl spojený léta, to musí být hodně nepříjemné opustit klub ze dne na den.

Nic příjemnýho to teda není, ale ve Spartě jsem prožil svoje nejhezčí období z poslední desetiletky. Třeba se do klubu ještě někdy vrátím v jiné funkci. Sparta je prostě "můj klub".

Jak jste se o odvolání z funkce s Pavlem Hynkem dozvěděli?

Volal mi prezident klubu Viliam Sivek, že se sejdeme s Petrem Břízou a Jardou Látalem. Tak mi došlo, která bije... Já si ale myslím, že se nemáme za co stydět. Vyhrávali jsme tituly. Hlavně chci moc poděkovat fanouškům. Slzy se mi z toho tlačí do očí.

Co vám říkal syn David, který je na Spartě v rolích hráče i sportovního manažera?

Já s ním ještě nemluvil, on byl s dětma v cirkuse.. Každopádně se chci ale s klukama v kabině ještě rozloučit, protože kolektiv na Spartě byl skvělej. Až bude reprezentační pauza, tak určitě uděláme nějakou svačinku.

Nepřekvapilo vás, že bez práce jste byl vlastně jen chvíli a hned se ozvaly České Budějovice?

To bylo neuvěřitelně rychlý, okamžitě mi od nich volali. Říkal jsem, že se chci poradit aspoň s manželkou. Práce ale bude na tu moji situaci určitě nejlepší. Kdybych to nevzal, tak bych koukal z okna, jak padá sníh a říkal si: Vidíš, ty vole, mohls trénovat... Situaci v Budějovicích ale zatím moc neznám, mluvili jsme jen po telefonu.

Reklama

Související témata: