Hlavní obsah

Zlín zvýšil extraligové vedení, Červenka řádil v Liberci

PRAHA

V čele O2 extraligy zůstává Zlín! Berani zvítězili v nedělním 24. kole v Českých Budějovicích. Nejproduktivnější hokejista extraligy Roman Červenka čtyřmi body zařídil Slavii výhru 6:1 v Liberci. Vítkovice prohrály s Pardubicemi po samostatných nájezdech, stejně jako Brno s Mladou Boleslaví a Třinec v Litvínově. V západočeském derby Plzeň zdolala Karlovy Vary, Sparta uspěla v Kladně.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hokejistů Zlína

Článek

Zlín se v pátek vyšvihl do čela extraligy a svoji pozici potvrdil vítězstvím v Českých Budějovicích. Ty ani ve druhém zápase pod vedením Františka Výborného neuspěly, přestože vedly po přesilovkové trefě Veselého. Berani ale otočili skóre, pátý vítězný duel v řadě jistil v závěru Leška.

Vítkovice sahaly po třech bodech, v poslední minutě ale vyrovnal pardubický Somík a poslal zápas do prodloužení. V něm gól nepadl, v samostatných nájezdech rozhodl hostující Petr Koukal. Domácí tak opět nevyužili vedení 2:0 a stejně jako v pátek v Mladé Boleslavi prohráli. Tentokrát alespoň získali bod, přestože třikrát inkasovali v oslabení.

Třinec prohrál v Litvínově 2:3 po samostatných nájezdech. Oceláři vedli po trefě Martina Růžičky, vyrovnal Gureň. Polanský poslal Třinec znovu do vedení, v 56. minutě brejk v přesilovce zakončil Jánský. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Jenáček.

Slavia zdemolovala domácí Liberec

Parádní výkon předvedl slávista Roman Červenka. Nejproduktivnější hokejista soutěže čtyřmi góly zařídil vítězství 6:1 v Liberci. Dva góly jako on vstřelil i Tomica. Severočei za stavu 0:2 neproměnili trestné střílení, Bartovič jen trefil horní tyč Slipčenkovy branky.

Autor dvou gólů v Liberci Roman Červenka (vpravo) ze Slavie Praha se raduje se spoluhráči.foto: ČTK/Radek Petrášek

Plzeň hostila Karlovy Vary a chtěla západočeskému rivalovi oplatit debakl 0:7 z první čtvrtiny. Úvod domácím vyšel, hrubku soupeře potrestal už po 106 sekundách Tomáš Vlasák. Zvýšil Bomersback, vzápětí ke dvěma asistencím přidal i gól kapitán Martin Straka. Hosté snížili Kumstátem, ale definitivně rozhodl Bomersback. Navíc Vlasák neproměnil trestné střílení. Plzeň vyhrála po pěti porážkách v řadě.

Brno nadále ztrácí

Stále se nemůže chytit brněnská Kometa, v neděli prohrála s Mladou Boleslaví po samostatných nájezdech. Na předposlední Kladno ztrácí tým z moravské metropole osm bodů, navíc odehrál o zápas více. Domácí prohrávali po gólu Boháče, před polovinou utkání vyrovnal Selingr. Rozhodla až trestná střílení, to rozhodující proměnil hostující David Vrbata.

Kladno, které ve čtvrteční předehrávce v Liberci osmkrát inkasovalo ve druhé třetině, hostilo v prestižním středočeském derby Spartu. Ta vyhrála všechny duely pod novou trenérskou dvojicí Volek - Holaň. Domácí fanoušci demonstrovali nespokojenost s výkony svých oblíbenců, na jejich místě v kotli tak během první třetiny byl jen transparent "My chceme Kladno". Sparta šla do vedení po gólu Broše ze 30. minuty, rychle odpověděl Trončinský. Spartu opět poslal do vedení Ton a pojistku přidal Langhammer. Stejný hokejista do prázdné branky upravil na konečných 1:4.

Hokejová O2 extraliga, 24. kolo:
Vítkovice - Pardubice 3:4 po SNON-LINE
Branky: 3. Krenželok, 8. Sičák, 21. Svačina - 23. Kočí, 25. Jillson, 60. Somík, rozhodující nájezd Koukal.
Brno - Ml. Boleslav 1:2 po SNON-LINE
Branky: 29. Selingr - 23. Boháč.
Č. Budějovice - Zlín 3:5ON-LINE
Branky: 2. Veselý, 38. Vak, 51. Mikeska - 24. Rachůnek, 36. Sivák, 43. F. Čech, 46. Švrček, 60. Leška.
Liberec - Slavia Praha 1:6ON-LINE
Branky: 31. Dušek - 5. a 53. Tomica, 6. a 21. Červenka, 17. Kůrka, 26. Havel.
Plzeň - Karlovy Vary 4:1ON-LINE
Branky: 29. a 58. Bomersback, 2. Vlasák, 32. M. Straka - 46. Kumstát.
Kladno - Sparta Praha 1:4ON-LINE
Branky: 32. Trončinský - 31. Broš, 46. Ton, 57. a 59. Langhammer.
Litvínov - Třinec 3:2 SNON-LINE
Branky: 27. Gureň, 56. Jánský, rozhodující nájezd Jenáček - 23. M. Růžička, 32. Polanský.

Reklama