Hlavní obsah

Sparta - Kladno 3:1Sparta potvrdila, že se ji na Kladno daří a porazila ho posedmé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kratěna 1 : 0
16. Netík 2 : 0
49. Koreis 3 : 0
52. Eberle 3 : 1

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili ve 37. kole extraligy Kladno 3:1 a potvrdili, že se jim na tohoto soupeře daří. Pražané porazili Středočechy posedmé za sebou. Tři body získali teprve podruhé v devíti utkáních. Gólem a asistencí se na výhře domácích podílel útočník Tomáš Netík.

Článek

V sestavě Pražanů se poprvé objevila posila do obrany Philipp, chyběl však zraněný nejlepší střelec Ton, jenž by měl být mimo hru tři týdny. Větší problémy se složením týmu měli hosté, kterým chybělo pět hráčů základního kádru. Kladno navíc v Praze postrádalo trenéra Müllera, jenž je hospitalizovaný v nemocnici.

Od úvodního vhazování bylo vidět, že se utkaly týmy ze spodní části tabulky, kterým se v poslední době moc nedaří. Do vedení se v 9. minutě dostala Sparta, když Kratěnovi ke gólu hodně pomohl chybující Kopřiva. Kladenský brankář si srazil nahození sparťanského útočníka zpoza branky za svá záda.

Vyrovnat mohl Bělohlav, ale Přikryl byl pozorný. A jeho spoluhráči dokázali hned první početní výhodu využít ke zvýšení svého náskoku. Tomanův faul potrestal Netík. Při Tonově absenci nejproduktivnější hráč Sparty.

Hosté ve druhé třetině přidali, vynutili si převahu, gólové šance si však nevytvářeli. Při Stielerově vyloučení navíc mohli domácí přidat třetí branku. Kopřiva však Netíkovu šanci zlikvidoval, při střele Broše mu pomohla tyč. Jinak ale Pražané dokazovali, že se jim v útočné fázi nedaří. Při sérii tří přesilovek měl největší šanci kladenský Bílek, jenž svůj brejk zakončil nepřesnou střelou.

Nejaktivnějším hráčem domácích byl Netík, který se také ve 49. minutě podílel na nejvydařenější kombinaci duelu, na jejímž konci byl přesně zakončující Koreis. Sparta tak vedla 3:0 a výrazně se přiblížila zisku tří bodů. Kladnu se však o tři minuty později podařilo snížit a duel zdramatizovat. Další branku však už hosté vstřelit nedokázali.

HC Sparta Praha - HC Geus Okna Kladno 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Kratěna (Hromas), 16. Netík (Vykoukal, Gulaši), 49. Koreis (Broš, Netík) - 52. Eberle (Patera). Rozhodčí: Fraňo, R. Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 5282.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Černošek, Vydarený, Macholda - Netík, Broš, Koreis - Kratěna, D. Výborný, Hromas - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Podlešák. Trenéři: Volek a Holaň.
Kladno: Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Trončinský, Šmach, Toman, J. Dlouhý, od 41. navíc D. Růžička - Bělohlav, Patera, Frolík - Bílek, Kalla, Šinágl - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenér: P. Kasík.

rte jip

Reklama

Související témata: