Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 1:3Plzeň vyhrála v Třinci a má na dosah Prezidentský pohár

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pitule 0 : 1
27. Pospíšil 1 : 1
51. Bomersback 1 : 2
57. Hanzlík 1 : 3

TŘINEC

Hokejisté Plzně se vítězstvím 3:1 v Třinci přiblížili zisku Prezidentského poháru, který letos premiérově získá vítěz základní části. Vyrovnaný souboj Západočeši na svou stranu strhli v závěrečné desetiminutovce, kdy Bomersbackův gól z přesilovky pojistil Hanzlík.

Článek

Neúčast centra Polanského i nejproduktivnějšího Oceláře Kohna, který v pátek obdržel trest ve hře, byla cítit. Domácí totiž v první části soupeře výrazně přestříleli, ale s muškou byli na štíru. Signalizovala to už šance ze druhé minuty, kdy Pospíšil po úniku v přečíslení jen vyprášil beton brankáře Pöpperleho. Jistotu v koncovce bez tradičního kolegy z útoku postrádal i Růžička, který v sedmé minutě zblízka nedotáhl velkou možnost v přesilovce.

Plzeň šetřila střelami, ale celoplošným hokejem uměla udělat průvan. Vlasák pohrozil ranou do tyčky, v 13. minutě však domácí zaspali ve středním pásmu a Pitule si po sólu od modré čáry připsal střelou po ledě premiérový gól v extralize. Napodobit ho mohl domácí mladík Orsava, puk za Pöpperleho však ze skrumáže nepropasíroval.

Vyrovnání vyklíčilo až z tlaku Ocelářů v úvodu druhé části. Pospíšil po obléhání plzeňské branky nechal v 25. minutě vyniknout gólmana, ovšem o něco později se po individuální akci zbavil beka a bekhendem zavěsil. Úsilím o zvrat se Třinec nechal strhnout tak, že mu v 28. minutě ujel Heřman, ale Hamerlík vyřešil jeho blafák i gólovou dorážku dojíždějícího Vostřáka.

Domácím scházely Kohnovy pasy i v přesilovkách, které hráli bídně. Přesto byli mírně aktivnější: s nájezdem Hampla si však poradil Pöpperle a ve 46. minutě se zblízka nenechal přetlačit ani Martynkem. Plzni početní výhody také nešly, ale devět minut před koncem v ní paradoxně rozhodli. Hosté si vzali oddechový čas a pak Bendově ráně z mezikruží pomohl za čáru posledním dotykem Bomersback.

Když Oceláři nevyužili 101 sekund hry pět na tři, jejich osud se naplnil. Vítězství hostů zpečetil Hanzlík. Třinec se v závěru při přesilovce ještě vrhl do power play, ale bez efektu.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Pospíšil (Martynek, Seman) - 13. Pitule (M. Heřman, Stránský), 51. Bomersback (Benda, Vampola), 57. Jiří Hanzlík (Stránský, Vlasák). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 3100.
Třinec: Hamerlík - Zíb, Platil, Seman, Malec, Cartelli, Kania, Lojek, Andersons - D. Květoň, Peterek, M. Růžička - Pospíšil, Bonk, Martynek - V. Polák, Hampl, Tomas - Orsava, Ostřížek, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Plzeň: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O'Brien, Jeřábek - Bomersback, Jan Kovář, Vlasák - Adamský, Vampola, Dvořák - P. Vostřák, Tvrdík, Hvila - Stránský, M. Heřman, Pitule. Trenéři: Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata: